Programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania ajunge la Piatra Neamț

În data de 10 iulie 2014, începând cu ora 17.00, la Sala Amfiteatru (Teatrul de Joacă) a Bibliotecii Județene G. T. Kirileanu din Piatra Neamț, Bd. Republicii, nr. 15, va avea loc lansarea oficială a programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania în Piatra Neamț, eveniment organizat de The Duke of Edinburgh’s International Award Romania împreună cu Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” Piatra Neamț și Biblioteca Județeană G. T. Kirileanu Neamț.

Totodată evenimentul se bucură de sprijinul Central Plaza Hotel. The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tineri. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 și 24 de ani care, indiferent de mediul de proveniență, sunt încurajați să desfășoare activități de educație non-formală, care să le asigure o tranziție echilibrată de la adolescență la maturitate.

The Duke of Edinburgh’s International Award a fost inițiat de către Alteța Sa Regală Prințul Philip al Marii Britanii în 1956, fiind prezent în peste 140 de țări la nivel mondial. În România, programul a fost lansat la nivel național în iunie 2013 în cadrul Galei Regale, fiind patronat de către Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Anul acesta programul Award a fost recunoscut ca fiind cel mai bun program de tineret din România, primind premiul I la această secțiune în cadrul Galei Societății Civile din 10 iunie 2014. Premiul a fost înmânat Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României – ambasador al programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania. La o lună după obținerea premiului, programul a ajuns și la Piatra Neamț. Lansarea va avea loc în 10 iulie 2014 sub forma unei mese rotunde, urmată de Cursul de formare de Lideri Award.

Scopul mesei rotunde este de a crea o rețea județeană de susținători ai programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania care să faciliteze accesul tinerilor din această comunitate la această oportunitate unică. Ruxandra Florescu – manager de formare, împreună cu reprezentanți ai Asociației de Sprijin Comunitar „ACS” Piatra Neamț și Asociației de lnițiativă Locală Roman 2002, reprezentanți ai instituțiilor locale, cât și membri ai comunităților din Piatra Neamț și Roman, vor dezbate importanța programelor de dezvoltare personală pentru tineri, precum și recunoașterea activităților desfășurate de către aceștia. Ca parte a lansării programului, reprezentanții mai multor organizații de tineret și școli au fost invitați să participe la Cursul de formare Lideri Award. Liderii Award sunt persoane adulte care livrează programul The Duke of Edinburgh’s International Award în instituțiile de proveniență, mentorând tinerii înscriși în program.

Pentru mai multe informații despre program accesați site-ul www.dofe.ro.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.