Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra, consumul zilnic de suc de sfeclă roșie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterială, deoarece menține nivelul tensiunii în limite normale.
Cercetătorii au constatat că „tratamentul „constând în consumul unei căni de suc de sfeclă roșie (250 ml) pe zi înregistrează o scădere considerabilă a tensiunii arteriale cu circa 10 mm Hg (13,5 g/cm2). Specialiștii britanici apreciază că azotul prezent în compoziția rădăcinilor de sfeclă se transformă în acid azotic, o substanță care dilată vasele de sânge și stimulează fluxul sanguin. În opinia specialiștilor britanici, consumul sucului de sfeclă roșie sau a legumei este o metodă simplă de a trata hipertensiunea arterială. Netratată, această afecțiune crește riscul de atac de cord și cerebral.
Ioana Nedelcu, A.M.PRESS
Source: http://ampress.ro/sanatate/studiu-sucul-de-sfecla-rosie-trateaza-hipertensiunea-arteriala/