ANI cere destituirea lui Vasile Pruteanu

Vasile Pruteanu, un presedinte atoatefacator la Consiliul Judetean NeamtAgenția Națională de Integritate a dat un comunicat ultimativ cu privire la mai mulți aleși locali din țară care se mai află pe funcții deși în cazul lor a fost contatată starea de inconpatibilitate sau conflict de interese. Printre ei și fostul preșdinte al Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu, candidatul USL ( PSD și PNL) la un nou mandat.  Atenționarea ANI vine ca o mănușă pentru prefectul de Neamț și cei care l-au numit pe funcție, adică PSD- ul, care voe cere demiterea/ suspendare acestuia din funcția de consilier județean, pentru a face loc unui om mai disciplinat cu deciziile venite de la PSD.  Iată comunicatul ANI :

 

Comunicat privind solicitarea de aplicare a sancțiunilor disciplinare de revocare din funcție în cazul a nouă aleși locali

18 august 2014, 11:00

Agenția Națională de Integritate a solicitat instituțiilor prefectului și președinților de consilii județene / locale aplicarea sancțiunilor disciplinare de revocare din funcții, ca urmare a deciziilor definitive și irevocabile emise de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul mai multor aleși locali pentru care Agenția a constatat starea de incompatibilitate. Solicitarea se bazează pe faptul că mai multe autorități locale refuză în mod nejustificat destituirea din funcții a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea regimului juridic privind incompatibilitățile sau conflictul de interese.

Demersul Agenției ține cont și de Decizia Curții Constituționale nr. 418/2014, care confirmă pe deplin interpretarea dată de A.N.I., Curtea Constituțională constatând faptul că prevederile art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010 sunt constituționale în măsura în care sintagma „aceeași funcție” se referă la toate funcțiile eligibile prevăzute de art. 1 din aceeași lege”. Menționăm faptul că Decizia C.C.R. este general obligatorie, astfel că art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010 nu poate fi susceptibil de o altă interpretare în afara celei date de instanța de contencios constituțional.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a solicitat unui număr de nouă autorități locale aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul următorilor aleși locali:

  1. RADU DĂNUȚ – incompatibilitate -consilier local, Becicherecu Mic, Jud. Timiș;
  2. FOFIU IOAN incompatibilitate – viceprimar, Lazuri de Beiuș, Jud. Bihor (perioada 2008 – 2012), în prezent, consilier local;
  3. DANIEL NĂSTASE – incompatibilitate -viceprimar, Vernești, Jud. Buzău (perioada 2008 – 2012), în prezent, primar;
  4. OBADĂ ELENA MĂDĂLINA – incompatibilitate -viceprimar, Fundulea, Jud. Călărași, în prezent, consilier local;
  5. GOMES TUDORACHE IULIANA LIVIA – incompatibilitate – primar, Sfântu Gheorghe, Jud. Ialomița;
  6. LEȘUC AUREL – incompatibilitate -primar, Tudora, Jud. Botoșani (perioada 2008 – 2012), în prezent, consilier local;
  7. PÎRVU COSMIN GABRIEL – incompatibilitate – consilier general, Consiliul General al Municipiului București;
  8. PRUTEANU VASILE –  conflict de interese – fost președinte, Consiliul Județean Neamț;
  9. TONIȚA MARIAN – incompatibilitate – primar, Bălășești, Jud. Galați (în perioada 2008 – 2012).

 

De asemenea, contrar celor solicitate de Agenția Națională de Integritate, următoarele autorități refuză în mod nejustificat destituirea din funcții a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea regimului juridic privind incompatibilitățile sau conflictul de interese: Instituția Prefectului Timiș, Consiliul Local Becicherecu Mic, Consiliul Local Lazuri de Beiuș, Instituția Prefectului Buzău, Consiliul Local Fundulea, Instituția Prefectului Ialomița, Instituția Prefectului Botoșani, Consiliul General al Municipiului București, Consiliul Județean Neamț, Instituția Prefectului Galați.

 

              Mai mult, Agenția Națională de Integritate a dispus aplicarea sancțiunii contravenționale cu amendă pentru Consiliul Local Becicherecu Mic, Jud. Timiș, Consiliul Local Fundulea, Jud. Călărași, Consiliul Local Lazuri de Beiuș, Jud. Bihor, și va depune toate diligențele necesare pentru ducerea la îndeplinire a deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, conform competențelor legale, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală.

 

 

 

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.