Club de fotbal în atenția DIICOT

pietricica turism

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, București și  Constanța și a Serviciilor  de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și Brăila,   au efectuat în data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA  și diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). 

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este 15.400.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploiești vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.