COMUNICAT DE PRESĂ: MARȘ DE 1 DECEMBRIE -ASOCIAȚIA SENS CIVIC ȘI CLUBUL DE ISTORIE CALISTRAȚII-

Asociația Sens Civic se alătură și anul acesta inițiativei Clubului de istorie și cultură Calistrații de a organiza și în acest an Marșul de 1 Decembrie, susținând inițiativa civică a tinerilor liceeni pentru a doua oară și dorind în același timp să marcheze Ziua Națională a României într-un mod special.

Marșul începe de la orele 12, din curtea Colegiului Național Calistat Hogaș, va trece prin Parcul Central, va continua cu opriri la Muzeul de Istorie, Biblioteca G.T. Kirileanu și în final Cimitirul Eroilor, unde va avea loc și o depunere de coroane si de flori, in cinstea celor aproape un milion de eroi români care s-au sacrificat în perioada primului război mondial, care a creat contextul istoric al realizării Marii Uniri.

La fel ca în fiecare an, participanții sunt întâmpinați cu fundițe tricolore, steaguri, flyere informative, stickere și multă voie bună. Aceștia sunt invitați să se alăture marșului cu orice fel de simboluri patriotice recunoscute național. Asociația Sens Civic adaugă inițiativei un strop de orginialitate, aducând în planul deja bine stabilit câteva simboluri noi care lasă amprenta ONG-ului, specificate drept fiind surprizele evenimentului.

„Marșul organizat de Clubul Calistrații a ajuns la cea de-a VIII-a ediție, în fiecare an adunând mai multe persoane. Participanții aduc anual cu ei, mai important decât orice altceva, mândria de a fi roman. Sperăm ca și anul acesta să fim în număr cât mai mare, să ni se alăture și alte persoane și poate să depășim numeric participarea de anul trecut când am fost peste 200 de persoane”, a declarat Anamaria Holota, coordonator de voluntari în cadrul Asociației Sens Civic și membru al Culului Calistrații.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *