Consiliul Județean Neamț vrea agenție de turism

pietricica turism

IacobanPreședintele CJ Neamț, Constantin Iacoban, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că muribunda societate Neamț Turism va fi resuscitată și va deveni agenție de turism, cu atribuții județene și eventuală acoperire națională. Pornind de la datoriile adunate la Neamț Turism și de la cheltuielile județului cu târgurile de turism din care nu s-au putut cuantifica niciun fel de avantaje, oficialii CJ Neamț s-au gândit să centralizeze toată activitatea turistică într-un singur punct, iar acesta să fie viitoare agenție de turism. Ca să crească șansele de succes, Consiliul Județean va coopta în viitoarea agenție și Primăria Piatra Neamț, care și-a demonstrat deja expertiza și în domeniul turistic, și în al societăților comerciale în care deține acțiuni, dar și Troleibuzul SA și Compania Județeană Apa Serv SA, de asemenea experte. Iacoban a anunțat că viitorii acționari vor contribui la capitalul social al firmei Neamț Turism, vor desemna un nou Consiliu de Administrație, o nouă conducere, un nou sediu și mai multe puncte de lucru. Unul din ele ar fi stațiunea Negulești – ”Sigur, acolo mai întâi trebuie scoasă din marasmul în care se află, prin desemnarea unui șef de unitate care să vină cu o gândire și cu un plan de reabilitare”, a precizat Iacoban -, dar s-a vehiculat un punct de lucru și la Cetatea Târgu Neamț, plus unul la Lacu Roșu, care să aibă și funcțiunea de punct de informare turistică.

”Neamț Turism, când a fost înființată, a fost văzută ca o societate care să răspundă nevoilor județului. Ne-am dorit atunci să fie o societate care să rezolve problemele județului, care să promoveze județul printr-o agenție proprie de turism, să ia în supraveghere anumite zone, cum ar fi intrările din județ, sau puncte de informare turistică. Să vindem județul, turistic vorbind. Cu pensiuni, cu cazare, obiective de vizitat etc. La târguri nu se face asta, nu se face promovare, că n-avem cu ce. Așa era văzută Neamț Turism, inclusiv cu punct de lucru Negulești, stațiune ce urma să fie reabilitată sau măcar menținută în stare de funcționare, pentru a putea fi valorificată ulterior prin programe de finanțare europene sau naționale, prin Minsterul Dezvoltării. Din nefericire, nu s-a realizat. Lucrurile trebuie gândite și regândite. Dacă vrem să facem județul cunoscut, trebuie s-o facem prin forțe proprii”, a declarat președintele Consiliului Județean.

negulesti

 

 

Dincolo de bunele intenții cu care se pavează itinerariile turistice ale Neamțului, rămâne de văzut cine va face parte din structurile de conducere ale agenției, fiindcă, la momentul acela, se vor intersecta toate interesele de la județ, municipiu, societăți ale Consiliului Local Piatra Neamț și ale Consiliului Județean Neamț, iar modelul Dan Vasile Constantin pe încrengături de reprezentativitate în acționariat și/ sau administrare s-ar putea replica și multiplica. (D. OSTAHIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.