Pinalti, între arest la domiciu și tăcere în dosarul Microsoft

gheorghe-stefan dnaÎn dosarul Microsoft lucrurile încep să se clarifice din ce în ce mai mult și singurul care pare să aibă ”șanse ” reale de a rămâne în arest este Gheorghe Ștefan, fostul primar de la Piatra Neamț, în ciuda știrilor venite pe surse, care vorbesc despre mai multe boli de care suferă acesta. Din acest punct de vedere se vorbește chiar despre o campanie de presă care a demarat în acest sens.

După ce, acum o lună, „lotul” Microsoft s-a rupt în două, fostul ministru Gabriel Sandu și omul de afaceri Nicolae Dumitru (Niro) primind arest la domiciliu, în această seară magistrații n-au luat încă o decizie în privința prelungirii mandatului de arestare. Despre Dorin Cocoș s-a vorbit toată ziua că va fi plasat în arest la domiciliu, însă magistrații au amânat decizia pentru luni. Atunci vor afla și Cocoș dacă va pleca acasă, deși este implicat și într-un alt dosar, și Ștefan dacă primește al cincilea mandat. Având în vedere împrejurările în care s-au luat deciziile judecătorilor – de fiecare dată după ce-au apărut în presă informații din „surse juridice” despre ce declară fiecare în anchetă – se pare că primarul suspendat de Piatra-Neamț este cel mai tăcut. De altfel, avocatul George Cristea ne-a declarat că Gheorghe Ștefan nu a mai fost la audieri pentru că a susținut de la început că nu știe nimic despre afacerea Microsoft și nu-i stă în caracter să spună lucruri despre alții, chiar dacă le știe, fără să le poată proba.

Apărătorul lui Pinalti a mizat, la fiecare din ultimele cereri de înlocuire a arestului preventiv cu alte tipuri de măsuri, pe sensibilitatea judecătorilor în fața buletinelor medicale. Care și acestea au apărut în presă. Ultima soluție a fost solicitarea un ei expertize medico-legale care să ateste degradarea stării de sănătate a lui Gheorghe Ștefan.Ca o ironie, atât ultima contestație la refuzul magistraților de a încuviința arest la domiciliu pentru Ștefan, cât și cererea de prelungire a arestării preventive au avut termen în aceeași zi: vineri, 20 februarie. Judecătorii s-au dovedit inflexibili și au hotărât, pe de o parte, să respingă contestația. 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *