Ștefan recunoaște doar 166.000 euro mită. Restul a mers în campania PDL

pietricica turism

stefan primarelAvocatul Cătălin Dancu a declarat joi, 26 februarie, la ieșirea de la DNA, că Gheorghe Ștefan a fost confruntat cu Dinu Pescariu și a confirmat cele spuse de omul de afaceri, precizând că a recunoscut că a finanțat și el campania PDL din 2009, dar fără a face referiri în declarații la Udrea, Blaga și Băsescu, precizează HotNews.

“Da, și dumnealui a finanțat partidul. Nu spune nimic despre Traian Băsescu, nu s-a discutat nici de domnul Blaga, nici de domnul Băsescu. Nu își amintește cât a dat, pentru că plățile nu au fost făcute de el. Asta se urmărește acum, să verificăm cine a făcut aceste plăți. Au fost discuții în legătură cu plățile către PDL, titularul și autorul lor fiind Dorin Cocoș, iar Gheorghe Ștefan nu cunoaște cum s-au făcut plățile către PDL. El cunoaște că s-au făcut plăți, dar nu este implicat în mod direct. Știe din discuțiile de la DNA și din cele recunoscute de Dorin Cocoș”, a mai arătat avocatul.

Întrebat dacă procurorii DNA au început să verifice modul de finanțare a campaniei electorale a PDL din 2009, avocatul a spus: “Este corect să se întâmple acest lucru, pentru că nu e suficient doar să afirmi, este normal să și verifici”.

Avocatul a precizat că nu a început în mod efectiv această verificare.

Întrebat unde au ajuns banii luați ca mită în dosarul “Microsoft” și cum au fost cheltuiti, Dancu a spus că declarațiile de joi îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influență, iar aceasta începe să prindă contur.

“Declarația de astăzi îmi confirmă, în final, că avem într-adevăr un trafic de influență real și că ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevărat. Gheorghe Ștefan a confirmat aceste lucruri. În schimb, Gheorghe Ștefan nu a făcut niciun denunț, el nu a făcut decât să răspundă la ceea ce a fost întrebat în acest cadru procesual. Mizează pe faptul că a cooperat și a răspuns și astăzi unor lămuriri ce erau necesare procurorilor”, a mai spus Cătălin Dancu.

Gheorghe Ștefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul “Microsoft”, în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

1 COMENTARIU

  1. Cata demnitatea din parte primarului nostru, nu a denuntat pe nimeni, a luat doar 166 000 mita (doar atata recunoaste – n-o fi prost sa puna pe masa chiar toate magariile comise, e bolnav nu crede ca ar putea sa reziste, pentru toate, prin parnaie). Dar pentru jumulitii, prostitii si sfidatii din Piatra Neamt, o fi avand “domnul” primar vreun cuvant de intelepciune / incurajare / imbarbatare pentru plata oalelor pe care le spar in capul lor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.