VICTOR PONTA, lovitură dură primită de la Neamț!

ponta 02 psdPNL a anunțat, joi, 5 februarie, că a dat în judecată Guvernul, prin trei acțiuni depuse în contencios administrativ, pentru refuzul de a declanșa organizarea alegerilor parțiale locale și parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, președinți de consilii județene și parlamentari. La Neamț, este vorba de scaunul de primar în comuna Girov și de președinția Consiliului Județean.

”Partidul Național Liberal a depus, astăzi, trei acțiuni la Curtea de Apel București, în baza Legii contenciosului administrativ, prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parțiale la nivelul funcțiilor de primari și președinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate și al mandatelor de parlamentari”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liberalii solicită ca instanța ”să dispună obligarea Guvernului să respecte legislația și să stabilească data de desfășurare a alegerilor parțiale”.

”Inacțiunea Guvernului în aplicarea legislației electorale reprezintă un abuz de drept grav, realizat prin exces de putere și o încălcare a regulilor democratice de către premier. Din rațiuni politice, Victor Ponta refuză să organizeze alegeri parțiale pentru funcția vacantă de președinte al Consiliului Județean Cluj și alte 22 de funcții vacante de primari, în legătură cu care a fost depășit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din județele Olt, Dâmbovița, Tulcea, Ilfov, Buzău, Vrancea, Maramureș, Vâlcea, Bacău, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Constanța, Hunedoara, Sălaj, Dolj, Neamț)”, mai precizează PNL.

De asemenea, liberalii solicită intervenția instanței și pronunțarea unei hotărâri judecătorești prin care să fie respectate de către Guvernul României și obligațiile legale în situațiile de dizolvare a altor două consilii locale (din județele Iași și Arad).

”Într-o a treia acțiune în instanță, PNL cere Curții de Apel București să stabilească un termen în care Guvernul să fie obligat să emită o Hotărâre de Guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare parțiale în colegiul uninominal nr.5, circumscripția electorală nr. 18 – Galați (mandat vacantat de Dan Nica) și în colegiul uninominal nr. 15 circumscripția electorală nr. 42 București (mandat vacantat de Alin Petrache)”, se mai arată în comunicatul citat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *