Actualizare: Medic acuzat de luare de mită: “L-am prins după ce primise 500 de lei”

spaga doctor 03Actualizare: Potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Parchetului Județean Neamț, medicul ortoped Florică Guțu, prins în flagrant luând mită de la un pacient, a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile. În acest timp el nu va avea voie nici să se apropie de spital și nici să profeseze. 

******************

Un medic de la Spitalul Județean Neamț este acuzat de luare de mită, după ce a fost prins, în flagrant, luând 500 de lei de la un pacient. Doctorul Florică Guțu, de la secția de Ortopedie, a fost reclamat la poliție de un bărbat a cărui mamă este internată în spital și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală complexă, după ce-a suferit o fractură la picior. Familia pacientei a scos bani din buzunar pentru a plăti plăcuțele și suruburile necesare la operație, dar s-a trezit și cu o cerință suplimentară și surprinzătoare.

„Omul a venit la poliție și a depus reclamație că medicul i-a pretins, în mod repetat 1.000 de lei, am organizat un flagrant la spitalul județean și l-am prins după ce primise 500 de lei”, ne-a declarat unul dintre anchetatori.

„Cazul este de competența Parchetului județean, iar procurorul care coordonează ancheta a decis să-l rețină pe doctor, pentru 24 de ore”.

Medicul Florică Guțu a fost reținut pentru 24 de ore și este posibil ca, în cursul zilei de 18 martie, să fie dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă, mai ales dacă din datele de anchetă va rezulta că povestea cu banii „pretinși” nu este un „incident”, ci o practică.

adolescenteen news

3 COMENTARII

 1. Multumim pentru articol.
  In oras si judet se stie de multi ani despre doctorul ortoped E GUTU ca pretinde bani fara a da chitanta si de multe ori nu te opereaza daca nu-i dai cat pretinde

  DE obicei se plange ca are salariu mic ca medic chirurg dar vila personala in care locuieste spune contrariu…etc etc

  Anchetatorii daca vor lua lista fostilor pacienti si ar intreba pe toti cei care au fost operati de acest doctor .. cu siguranta majoritatea vor spune ce mita au dat.
  DE ce in spitalele din Tg Mures, Cluj , ARAD, TIMISOARA etc.. nu se cere bani de catre medici?? Au pus chiar afise mari peste tot ca : “” NU PRIMIM MITA sau ciubuc ”

  De ce nu se practica si in Spitalul Judetean NEAMT astfel de AFISARE contra MITELOR ???

  Succes in continuare in activitatea jurnalistica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.