Interimat la Inspectoratul Școlar Neamț?

isj 2014După ce, ieri, 11 martie, prof. Viorel Stan a anunțat că nu a participat la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general al IȘJ Neamț, cele mai multe voci se întreabă cine conduce în momentul de față instituția. Juristul inspectoratului, Elena Bicăjanu, a precizat că decizia de a schimba un inspector școlar general aparține Ministerul Educației.

„Tot ceea ce eu pot să vă spun este că deciziile de numire și schimbare a inspectorilor generali aparțin Ministerul Educației. Și dacă există o procedură în acest sens, tot la minister ar trebui să se regăsească”.

Inspectorul școlar general, Viorel Stan a amintit că numirea s-a făcut prin delegație, pentru o perioadă de un an de zile, și că în acest moment nu poate fi vorba despre un interimat.

„Sunt în aceeași funcție în continuare. Nu se pune problema unui interimat. Așa cum am mai spus, voi participa la organizarea altei sesiuni. Cred că va fi o nouă sesiune, deoarece, din câte am auzit, au mai existat 3-4 inspectori care nu au intrat la examen. Cel mai sigur, o altă sesiune se va organiza după data de 20 martie, când se încheie prima sesiune”, a spus inspectorul Stan.

Până la această oră, reprezentanții Ministerul Educației nu au făcut niciun anunț cu privire la prezența înregistrată la concurs.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *