Prefectul Angheluță, angajatul primarului Harpa

pietricica turism

angheluta nouaÎn baza unui concurs pe care l-a susținut pe 23 februarie, la București, direct în fața comisiei ANFP, Ioan Vlad Angheluță are toate șansele să devină noul director executiv al Direcției Publice de Asistență Socială a orașului Târgu Neamț. După cum spune prefectul, s-a descurcat bine și la proba scrisă, și la interviu și, chiar dacă nu a primit încă rezultatul oficial al examenului, e pregătit să ocupe funcția din Primăria Târgu Neamț, în directa subordine a primarului Daniel Harpa. Deocamdată pe hârtie, după concurs el va fi detașat imediat pe postul pe care îl ocupă acum, de prefect.

Se cuvine amintit în acest punct faptul că Vlad Angheluță și-a început cariera de funcționar public în cadrul biroului de asistență socială din Primăria Roman. Asta ca să poată ocupa funcția de subprefect, pe bază de detașare. Faptul că s-a înscris la un concurs pentru o funcție în primăria orașului natal, care era vacantă, nu este decât ”o mișcare logică, în deplin acord cu managementul funcțiilor publice”, spune el.

”Este o funcție oarecare”, declară prefectul Vlad Angheluță. ”Deocamdată eu oricum sunt detașat pe funcția de prefect al județului Neamț, aceasta este starea mea de facto acum. Indiferent că sunt la Roman sau la Târgu Neamț, rămân un funcționar public (înalt funcționar public – n.red), prefect detașat cu caracter temporar. Am optat pentru Târgu Neamț din motivul firesc; unde-i mai bine ca acasă? Dar rămân prefect, atâta timp cât am încrederea Guvernului”, a adăugat el.

Din toată această mișcare de fixare funcționărească pe post cel mai câștigat pare a fi primarul Daniel Harpa, care va avea o părere avizată atunci când se vor pune în discuție chestiuni de legalitate a actelor din primărie.

N-ar fi de omis nici primarul Dan Laurențiu Leoreanu, care, astfel, câștigă un post liber în primărie, potrivit pentru antrenamentul oricărui viitor candidat la funcția de prefect sau subprefect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.