Uite ce vrea să facă Daniel Harpa, chiar dacă nu are bani!

pietricica turism

tg spital 2015La vreme de criză, primarul de Târgu Neamț se gândește să facă un spital nou. Recunoaște că nu are bani, dar fondurile europene îi fac cu ochiul. Până una-alta, se caută un teren potrivit, de preferat în afara orașului, pentru că așa a recomandat un consultant european.

„Am discutat deja cu un consultant în proiecte europene despre acest subiect și ne-a recomandat să facem noul spital la ieșirea din oraș, nu pe același amplasament pe care se află acum spitalul existent. În perioada următoare va trebui să găsim o suprafață de teren pentru a începe studiul și proiectarea, urmând ca, în momentul în care vor apărea ghidurile de finanțare europeană, să depunem proiectul ori direct la Bruxelles, ori la Ministerul Fondurilor Europene. Ne-am gândit la un teren la ieșire din oraș cum mergi spre Timișești . Nu vom putea cumpăra terenul, dar vom încerca să facem un schimb cu o societate de stat care se pare că este în insolvență. Evident, este un proiect de anvergură care necesită timp și o finanțare consistentă. Dar vom depune toate eforturile ca la Târgu-Neamț să construim un spital nou, iar spitalul actual vom încerca să-l transformăm într-un centru de bătrâni”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Spitalul Târgu-Neamț dăinuie din 16 octombrie1852, când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a inaugurat Spitalul, Spițeria (Farmacia) și Școala Domnească. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.