Informare de presă: Biroul deputatului Harbuz, anunț important

Liviu Harbuz si BESV

 Camera Deputaților a votat miercuri, 22 aprilie 2015, Legea privind modificarea și completarea Legii 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Înițiativa legislativă a avut ca suport situația specială sesizată de locuitorii comunei Dămuc, județul Neamț, a caror problematică nu o reprezintă doar reabilitarea și calitatea drumurilor forestiere pentru accesul la cele peste 9.000 de hectare de pădure ci și accesul la propriile locuințe din comunele de pe Valea Muntelui. 

Conform modificărilor legislative operate, drumurile forestiere nu vor putea trece din domeniul public al autorităților locale în domeniul privat al autorităților locale. O altă prevedere deosebit de importantă și cu efecte benefice pe termen lung este aceea că se vor putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea acestor drumuri forestiere, ceea ce administrațiile locale nu puteau face până acum.

Inițiativa deputaților Liviu Harbuz – Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Ioan Munteanu – Secretar în cadrul aceleiași comisii, demonstrează că atunci când problemele oamenilor sunt luate în serios și parlamentarii sunt implicați, județul Neamț poate fi un exemplu și o inspirație legislativă pentru  întreaga țară.

Comunicat de presă

Biroul Parlamentar Liviu Harbuz

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.