Marius Striblea îl ține pe Vasilică Crăciun „acasă”

pietricica turism
Foto: Cronica de Iași
Foto: Cronica de Iași

Tribunalul Neamț a decis să-l elibereze pe Vasilică Crăciun, sub control judiciar, după 24 de ore de arest, pe bază de ordonanță de reținere. Omul de afaceri a fost apărat de celebrul avocat Marius Striblea – care a reprezentat-o și pe Elena Udrea în câteva cauze penale. În cele 60 de zile cât se va afla sub control judiciar, Crăciun nu are voie să ia legătura, în niciun fel, cu martorii din dosar, să nu desfășoare activități de genul cărora l-au „ajutat” să comită infracțiunile de instigare la fals și evaziune fiscală, să nu depășească limita teritorială a județului Neamț și să nu dețină niciun fel de arme.

Crăciun este acuzat că, în calitate de administrator împuternicit al SC Romwood Industries, în perioada 2 august 2011- 30 decembrie 2013, a denaturat rezultatele economico-financiare ale firmei. El a înregistrat în contabilitate 203 facturi false, pe care le-a cumpărat cu 50 de lei bucata de la un administrator de firme din Bacău, ca să ateste achiziții fictive de mărfuri, în valoare de peste un milion de lei. Conform procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat este de 441.000 de lei.

Faptul că Tribunalul Neamț l-a lăsat în libertate, în ziua de 14 mai, pe Vasilică Crăciun, nu poate fi considerată, încă, de cât o victorie parțială pentru avocatul Marius Striblea, decanul Baroului Iași. Parchetul județean are termen de 48 de ore să conteste decizia instanței, caz în care verdictul final va fi dat de Curtea de Apel Bacău.

„Vom face o ședință de colectiv și vom decide dacă atacăm sentința Tribunalului Neamț”, a precizat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.