”Stăpânul amprentelor” – temerarul care vrea șefia municipiului

pietricica turism
Berejan-2-300x225
Radu Berejan, între doi colegi

Deși nu mai este decât o zi din termenul de înscriere pentru șefia Poliției Piatra-Neamț, un singur ofițer și-a depus dosarul pentru concurs. Comisarul șef Radu Berejan, șeful Serviciului Cazier judiciar îndeplinește toate condițiile pentru a participa la examen și, cel puțin deocamdată, nu are contracandidat. Ofițerul are o vechime de peste 20 de ani în sistem și și-a început cariera la Poliția Piatra-Neamț, unitatea la care vrea să ajungă acum în funcția de șef.

În afară de Radu Berejan au mai fost vreo doi ofițeri care și-au exprimat dorința de a se înscrie în cursă, dar niciunul dintre ei nu a avut funcție de conducere până acum.

În termen de 3 zile lucrătoare, comisia de consurs examinează dosarele candidaților și verifică dacă sunt în regulă din punct de vedere al îndeplinirii condițiilor”, a adeclarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț. „Luni îmi voi întrerupe concediul de odihnă special pentru această activitate. Nu știu dacă este cazul să cerem derogări de la șeful IGPR, dar vom analiza această posibilitate”.

Concursul, care constă într-un interviu pe teme profesionale, cu subiecte întocmite de comisia de examen (din care face parte și un reprezentant al IGPR) va avea loc în ziua de 3 iunie.

Singurul candidat care și-a depus dosarul a lucrat inițial la judiciar, apoi 10 ani la cercetări penale, unde a fost șef de serviciu. Între 2005 și 2008, Radu Berejan a fost ofițer anticorupție, iar în ultimii 7 ani, după ce a câștigat funcția tot prin concurs, a lucrat în fruntea Serviciului de cazier judiciar.

Un portret al lui Radu Berejan puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.