PNL despre amenințările PSD și bănuiala că Ștefan nu l-a vrut pe Chitic

 

Radu-SurugiuÎn plină luptă politică pentru Primăria Piatra Neamț, Partidul Național Liberal a organizat o conferință de presă pentru a răspunde acuzelor aduse de liderii locali ai PSD. Pentru că nimic nu este mai autentic decât declarațiile, vă lăsăm plecerea de a le citi și de a le analiza.

Surugiu ”Atitudine de tip sovietic la PSD”

Radu Surugiu, președinte interimar PNL Piatra Neamț : Condamnăm ferm amenințările liderilor PSD privind tăierea finanțărilor pentru municipiul Piatra Neamț și locuitorii acestuia. Am urmărit cu stupoare declarațiilor liderilor PSD, prin care, cu amenințări directe sau mai voalate, au spus că finanțarea proiectelor orașului Piatra Neamț va înceta din cauza nereușitei lor de a prelua conducerea Primăriei Piatra Neamț. Nu consider că această atitudine este normală, ci, aș putea spune, e una de tip sovietic. Sper ca afirmațiile lor să fi fost spuse la nervi, și pentru binele lor, și pentru binele municipiului Piatra Neamț.”

chitic2Chitic ”Cer public PSD să ajute orașul”

Dragoș Chitic, primar desemnat Piatra Neamț : Îmi propusesem să revin la discursul deja cunoscut, legat mai mult de administrație și mai puțin de politică. Declarațiilor liderilor PSD mă determină însă să-mi continui discursul din ultimele zile. Sunt dezamăgit de ele. Mă așteptam la mai mult, mă așteptam să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat și să nu continue pe linia aceasta. Vreau să fiu foarte clar: și în PSD sunt oameni valoroși, Ioan Munteanu face parte din categoria persoanelor pe care le respect și le apreciez. Ceea ce am văzut că au declarat, și Ionel Arsene, și Vlad Marcoci și doamna Aurelia Simionică, declarațiile de amenințare cu tăierea finanțărilor, mi se pare ridicol. PSD are un interes personal? Sau are interesul dezvoltării acestui oraș, al continuării proiectelor pe care – să recunoaștem – le-am început împreună. Să nu uităm că, până joi, PSD a fost la conducerea acestui oraș. Primăria Piatra Neamț trebuie să funcționeze în continuare. Cer public PSD să ajute orașul, să sprijine proiectele orașului. În primul rând Piața Centrală. Haideți să fim serioși! Piața nu este a lui Chitic sau a PNL-ului! Este un obiectiv major, al tuturor cetățenilor din Piatra Neamț. Cum putem face șantaj pe bani publici?PSD nu dă bani din buzunar, aduce de la Guvern, care sunt bani publici.  PSD s-a angajat că spirjină mai multe proiecte pentru Piatra Neamț, nu doar piața, ci și consolidarea drumului pe dealul Cozla, regularizarea pârâului Bolovoaia, finalizarea celor două obiective din Speranța (școala și grădinița), reabilitarea cinematografului Cozla. ”

Chitic : Vulnerabilitatea mea? Îmi vine să râd”!

Am văzut că s-au abordat teme precum vulnerabilitatea mea. Îmi vine să și râd. Vulnerabilitatea mea este infinit mai mică decât a celor care au făcut această declarație. Onoare. Da, mi-aș fi dorit să existe. Dezastrul financiar de la primărie: eu am prezentat încă din decembrie 2014, foarte clar, situația financiară reală, nu am ascuns nimic. În acest moment, datoria la E-On și creditul de la Perla Invest sunt dificultățile. În ședința de joi, s-a aprobat o tranzacție care elimină definitiv riscul sumei de plătit la E-On. Iar asta s-a obținut prin negocieri dure, negocieri la care am fost personal prezent, și la Târgu Mureș, și la sediul Primăriei, și la sediul E-On București. E adevărat, Guvernul a sprijinit Primăria Piatra Neamț în decembrie; le-am mulțumit și atunci, le mulțumesc și acum, dar asta nu înseamnă că de azi nu mai sprijină comunitatea și dezvoltarea orașului.

N-aș vrea ca PSD să subestimeze cetățenii orașului Piatra Neamț. Oamenii de aici nu sunt mulțumiți de această guvernare. În decembrie 2014, Piatra Neamț a votat dreapta; în 2012 a votat dreapta. De ce să impui stânga dacă electoratul vrea altceva?  PNL nu negociază funcții, PNL susține normalitatea în administrație și face politica de susținere a intereselor cetățenilor.

Radu Surugiu: ”Aurelia Simionică poate să sprijine proiectele, are toată deschiderea și are acest mandat, în calitate de consilier local și de președinte al PSD Piatra Neamț. ”

Despre Teodorescu,  vicele care pleacă

Radu Surugiu: ”Este alături de echipă, este liderul echipei de consilieri locali PNL. Gestul lui a fost o reacție la jocul politic care nu-și avea rostul în acest moment. Dl. Teodorescu este și va fi alături de noi în echipă, dar, așa cum îi stă bine unui liberal adevărat, are o carieră profesională frumoasă și a ales să urmeze acest drum.  Mugur Cozmanciuc va convoca Biroul Permanent Județean și biroul va desemna candidatul PNL la funcția de viceprimar. ”

Dragoș Chitic: ”A fost o posibilitate luată în calcul când am făcut această nominalizare. Constantin Teodorescu este o persoană pe care o apreciez și alături de care mi-ar fi plăcut să lucrez în primărie. Îi respect însă decizia.  Orice speculație privind numele persoanei care va fi desemnată de PNL pentru funcția de viceprimar este doar atât: speculație. Decizia va fi luată de biroul politic.

chitic simionica 2Despre colaborarea cu Aurelia Simionică

Dragoș Chitic: Doamna viceprimar nu a fost un viceprimar rău. Face parte din categoria viceprimarilor buni pe care i-a avut Primăria Piatra Neamț. Am avut o colaborare bună, am făcut echipă până în decembrie 2014, dar și după. Primăria Piatra Neamț era o instituție funcțională, consiliul local la fel. Se așezaseră pe un drum bun și eu speram să-l continuăm, în acea formulă de trei care asigura reprezentativitatea: eu din partea grupului independenților, dna Simionică din partea grupului PSD și dl. Popescu din partea grupului PNL. Speram că lucrurile vor continua până la alegerile următoare, anticipate sau la termen. Nu noi am schimbat-o pe doamna Simionică, doamna Simionică s-a schimbat singură!”

Chitic despre  Gheorghe Ștefan

 

chitic stefan”Am avut o postare pe facebook vineri și acolo am spus – poate este cea mai interesantă frază din toată postarea -, am spus că nu sunt convins că această manevră nu a avut girul unei persoane care credeam că mă susține. Nu sunt sigur, nu am un răspuns clar dacă a girat asta. Pot să vă spun că m-am întâlnit cu dl. Gheorghe Ștefan pe 23 aprilie, de ziua lui, când, cu un grup, am mers la domiciliul său și i-am urat la mulți ani și am băut un șpriț. Mă rog, eu beau doar apă plată. Discuțiile purtate au fost la nivel de grup, nu am avut o discuție privată cu dumnealui. Și a fost singura întâlnire cu dl. Ștefan de când a fost arestat. Nu am informații despre ce persoane îl vizitează pe dl. Ștefan la domiciliu, dar, așa cum am mai spus, bănuiesc că doi consilieri din grupul independenților au votat împotriva mea. Aș vrea că cred că poate a fost doar o rătăcire de moment. ”

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.