Vești proaste pentru candidații la șefia Poliției Piatra-Neamț

politia-piatra-neamtComisia de concurs a analizat luni, 18 mai, dosarele celor 3 candidați care s-au înscris în cursa pentru șefia Poliției Piatra-Neamț și a decis că doar unul îndeplinește condițiile de participare. Comisarul șef Radu Berejan este singurul care a fost șef în diverse servicii din poliție vreme de minim 3 ani, iar Felix Baciu și Cristi Fotea nu au activat în cadrul academiei după finalizarea studiilor, pentru ca acea perioadă să poată fi considerată vechime în funcție de conducere. Amândoi vor primi răspuns oficial din partea comisiei.

Funcția de șef al Poliției Piatra-Neamț este a patra ca importanță din județ, după comanda IPJ Neamț și chiar sunt de acord că acolo trebuie să fie un om care a mai condus și altceva în viața lui decât mașina personală”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț și președintele comisiei de concurs. „Ca să ne lămurim pe deplin, am studiat inclusiv corespondența pe care am purtat-o cu Bucureștiul în cazuri similare și am constatat că nu prea s-au dat derogări. Însă, este dreptul celor doi ofițeri să ceară dispensă de la șeful IGPR și, dacă le-o acordă, vor participa la concurs”.

Examenul pentru șefia Poliției Piatra-Neamț va avea loc în ziua de 3 iunie, iar pe 21 mai împuternicirea actualului interimar expiră. Comisarul șef Petrică Bîrsan, care este la a doua împuternicire, nu mai poate fi șef nici măcar cele 12 zile rămase pânâ în ziua concursului, așa că în locul lui va fi delegat un ofițer care să conducă unitatea.

Nu am decis încă cine va fi delegat pentru această perioadă, dar o să găsim un ofițer cu experiență în funcție de conducere ori de la municipiu, ori de la județ, ori de la vreo secție rurală, nu-i problemă”, a mai spus Paul Tablan. „Acum nu știm încă dacă este vorba despre doar 12 zile, pentru că dacă rămâne doar Radu Berejan în cursă, nu-i obligatoriu să și ia examenul din prima. S-au mai văzut cazuri când a alergat un candidat de unul singur și a ieșit pe locul doi”.

Condiția obligatorie pentru câștigarea funcției de șef al Poliției Piatra-Neamț este nota 7 la interviul pe teme profesionale în care constă de fapt examenul.

C.MIRCEA

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.