PNL: Blaga și Gorghiu, cartier general la pensiunea Balad’oR

pietricica turism

Alina-Gorghiu-si-Vasile-BlagaEste confirmat încă o dată, copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu vin în Neamț, vineri și sâmbătă. Vizita era programtă anterior zilei de 16 iunie, când, la București, s-a convenit asupra unei împăcări funcționale între fracțiunile liberale județene reprezentate de Mugur Cozmanciuc (PNL via PNL) și Alexandru Drăgan (PNL via PDL). Dacă această împăcare este de fapt una originală sau o glumă proastă, așteaptă toată lumea să afle de la Blaga și Gorghiu. Între timp, neavând confirmare de pe linia lui Drăgan, se poate aprecia că primarul romașcano-udrist Laurențiu Leoreanu doar s-a alăturat liberalilor fără carnet Dragoș Chitic și Vasile Ouatu de la Piatra Neamț, proveniți din curentul local PDL – Pinalti și recuperați cu generozitate pe ușa din dos.

Se confirmă, de asemenea, acțiunea (școală politică) pusă în operă de Organizația Femeilor Liberale. Se va ține la Durău, dar amănunte nu se cunosc oficial. Se pare că finanțarea este asigurată din alte surse decât cele locale la vedere, iar Blaga, Gorghiu și însoțitorii sunt așteptați sâmbătă la oră de prânz.

Echipa liberală sosește vineri și va fi cazată la pensiunea Balad’oR de la Pângărați. Acolo se va ține, după-amiază, o reuniune zonală a organizațiilor din Regiunea Nord – Est în vederea pregătirii alegerilor locale de anul viitor, dacă e să luăm de bune informațiile care circulă la această oră. Seara, după ora 19, ar urma un periplu pe la televiziunile din Piatra neamț, miza fiind înregistrarea emisiunilor și redifuzarea acestora cu altă ocazie, în ferestre orare mai generoase.

Sâmbătă dimineață, la pensiunea cu pricina, se vorbește de un mic dejun cu ședințe de birouri politice (județ și Piatra Neamț), urmate de un sacrificiu pe altarul presei locale, alta decât televiziunile. Sacrificiul se traduce prin conferință de presă, fix de la 10:45. Durata întâlnirii e sub presiunea timpului fiindcă la 12:30 ar urma repriza de la Durău.

În continuare, vin la rând întîlnirile politice de consistență locală de la Târgu Neamț (Casa Arcașului, după ora 16) și Roman (Casa de Cultură, după ora 18), astfel încât, seara (până la ora 20), să se intre în lupta pentru audiențe a televiziunilor din Roman cu cele naționale. Conform planului nedefinitivat încă, ar trebui ca musafirii să plece repede spre Bacău.

În suită sunt anunțați cei doi secretari generali, Gheorghe Flutur și Marian Petrache, alături de alți fruntași, printre care Dan Motreanu, Mihai Voicu, Costică Canacheu, Gheorghe Falcă și Gabriela Horga.

Va fi interesant de văzut dacă cele 24 de locuri de cazare de la Balad’oR sunt suficiente și cui îi va fi rezervat singurul apartament VIP. În lipsa altor detalii legate de restricții de participare, este de luat în calcul instalarea celebrului cort pentru nunți. (Viorel COSMA)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Numai “liberalul “Falca “si cu “liberalul” Blaga n-au mai bantuit pe aici…insotiti de “domniisoara scurta-n gat”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.