Trei tone de gunoi scoase de la „poarta orașului”

dragos voda curatenieDupă ce s-a dus și a văzut cu proprii ochi cât gunoi poate fi la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Gârcina, viceprimarul Constantin Teodorescu chiar s-a pus pe treabă. Oamenii care primesc ajutor social au fost înarmați cu saci și duși să igienizeze zona de la capătul străzii Dragoș-Vodă.

„Marți am acționat cu 8 persoane, care au colectat 1580 kg deșeuri, iar miercuri cu 7 persoane, care au strâns 1680 kg”, a precizat Tatiana Ciucanu, directoarea Salubritas.

„Deșeurile adunate până acum au fost transportate în depozitul ecologic. Mai sunt niște crengi făcute movilă și câteva deșeuri din materiale de construcții din zona de taluz pârâu, de unde nu le-am putut scoate. A fost văzută o mașină care a transportat deșeuri în zonă. Numărul de înmatriculare, pe care ni l-a dat un domn care locuiește pe strada respectivă, a fost transmis Poliției locale, pentru a lua măsuri împotriva celui care depozitează gunoaie în acea zonă. Nu este singurul lor din oraș unde se întâmplă astfel. Cei de la service-urile auto aruncă piesele vechi în albii, la fel ca patronii unor firme care vor să scape de calculatoarele stricate și alte obiecte de care nu mai au nevoie. Tot timpul facem acțiuni de ecologizare pe albiile Cuiejdiului, Potocinei și Borzogheanului, iar în 3-4 zile gunoaiele sunt la loc. Am ajuns să facem poze când terminăm câte o acțiune sau să chemăm pe cineva de la primărie să vadă, pentru că altfel nu avem proba că am muncit. Și de fiecare dată consumăm saci, mănuși, combustibil, valoare fiind mult mai mare decât ar plăti oamenii dacă ar aduce gunoiul direct la nou la depozit. Salubritas percepe 30 de lei pentru un metru cub de deșeuri. Fac apel către cetățeni să facă sesizări către Poliția locală Piatra-Neamț ori de câte ori văd pe cineva care aruncă deșeuri în locurile publice. Numai dacă vor apărea în ziare și pe la televiziunile locale cei care primesc amenzi, am speranțe să funcționeze puterea exemplului. Altfel muncim și cheltuim degeaba!”. (C. MIRCEA)

Detalii și fotografii de la fața locului, înainte de intervenția autorităților aici și aici.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.