Consiliul Județean deschide ”robinetul” angajărilor

 

Constantin IacobanConstantin Iacoban, a anunțat astăzi că a pregătit o organigramă nouă pentru instituția pe care o prezidează, organigramă pentru care a obținut acordul de la instituțiile funcționărești din Capitală și urmează să primească și acceptul, prin vot, al consilierilor județeni.

Este, zic eu, una de viitor pentru Consiliul Județean Neamț”, a declarat președintele Iacoban referitor la organigrama nouă. ”Cel mai important este că apare Direcția Proiecte Programe, în subordinea directă a președintelui de consiliu. Președintele de județ, indiferent cine va fi mâine sau peste un an, trebuie să se ocupe de dezvoltarea județului, să rezolve problemele de finanțare a județului. Importante sunt drumurile, apa, infrastructura de sănătate – acestea sunt lucruri pe care cetățenii le văd și le simt imediat, ca schimbare”, a adăugat el.

Noua schemă de funcționare a aparatului birocratic din CJ Neamț cuprinde și suplimentarea posturilor la Audit Intern; acum sunt 4 posturi prevăzute, dar compartimentul funcționează în 3, unul fiind neocupat. ”Aceiași 3 oameni mergeau în audit la Troleibuzul, la Apa Serv, la DGASPC. Am citit niște documente, am avut și sesizări de la Curtea de Conturi, lucruri pe care oamenii noștri de la audit nu le-au văzut, fie dintr-o anumită rutină care se instalează, fie din jenă, că le-au scăpat o dată din vedere și n-au mai vrut să recunoască după aceea. Am stabilit să fie 6 în total, vor mai veni, deci, încă 3. Să lucreze în echipe, încrucișat, câte 2. Și oameni inițiați, dar și oameni pe care să-i formăm. Că oamenii noi vin cu altă determinare, cu ochii deschiși, cu dorință de schimbare… Nu mai aparțin sistemului de când e sistemul…”, a mai spus Constantin Iacoban.

Totodată, șeful CJ a anunțat înființarea unei Direcții de Management, cu compartiment de Management al Calității, pentru ca instituția să obțină certificare ISO.

În total, sunt 36 de posturi suplimentare. Nu toate sunt bugetate, dar vor fi, după finalul lunii iulie sau pentru anul viitor. Inclusiv un post de manager public”, a anunțat președintele CJ Neamț.
(D. OSTAHIE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *