Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc – Stenograme fulminante, de cartel politic

Din stenogramele atașate de procurori referatului de trimitere în judecată, reiese circuitul de informații și influență, așa cum s-a manifestat el în cazul dosarului șefei CNA, Laura Georgescu. Dincolo de cuvintele care atestă cine pe cine chema la ordine prin telefon și unde, cine pe cine ruga și ce, se desprinde un modus operandi care demonstrează că, indiferent de cine deține puterea într-un anumit moment, sunt chestiuni care transced carnetul de partid și, mai înainte de doctrină și ideologie, de convingeri și discursuri, mai presus de toate acestea rămâne interesul. Care, apropo, e transpartinic. Iar Gheorghe Ștefan, poziționat mereu pe dreapta politică și vehement în declarațiile sale anti-stânga, a avut ușile deschise peste tot, indiferent cine era la Putere.

hrebe si stefanProcurorii redau discuțiile telefonice și prin SMS dintre Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga, din perioada septembrie-octombrie 2013 din care rezultă ”implicarea parlamentarului în actul decizional al CNA pentru favorizarea intereselor lui Gheorghe Ștefan și obținerea de foloase necuvenite de către firma controlată de acesta, care emite postul GIGA TV”.

Stenogramele indică un Viorel Hrebenciuc, lider de grup al PSD în Camera Deputaților, la ”per tu” cu Gheorghe Ștefan, lider marcant al PDL, și un Gheorghe Ștefan pentru care ”eminența cenușie a PSD” este doar… Nea Vio.

Stenogramele procurorilor, așa cum au fost ele prezentate de Hotnews:

 • 28.09.2013, ora 17.43 – Hrebenciuc Viorel – Gheorghe Stefan stabilesc intalnirea la care primarul ii va solicita sprijinul pentru admiterea contestatiei depusa de postul GIGA TV impotriva deciziei din 17.09.2013, prin care CNA a retras licenta postului TV amintit:

G.Stefan: Sa traiesti, nea Viorel! Stai linistit! Vreau sa te vad si eu trei minute, eu-s in Bucuresti, nu-i nici o problema!
V.Hrebenciuc: Unde esti acum?
G.Stefan: Eu-s la hotel … spune-mi unde sa vin…
V.Hrebenciuc: Hai si vino repede la Clubul Francez! Hai vino incoace!

 • In ziua de 28.09.2013, ora 18.16 (imediat dupa intalnirea cu inc.Gheorghe Stefan sau chiar in timpul intalnirii), inc.Hrebenciuc Viorel o contacteaza pe inc.Laura Georgescu.   Concret, parlamentarul, dupa ce afla situatia postului GIGA TV descrisa de primarul Gheorghe Stefan si faptul ca peste 3 zile urmeaza sa se voteze asupra contestatiei de retragere a licentei, ii cere presedintei CNA sa il contacteze: “Laura te rog suna-ma!”
 • Intre timp cei doi, Viorel Hrebenciuc si Laura Georgescu stabilesc o intalnire pentru data de 30.09.2013, la Parlament, cu o zi inainte votului pentru contestatia postului GIGA TV.
 • 30.09.2013, ora 07.56 viorel Hrebenciuc ii cere presedintei CNA Laura Georgescu ca intalnirea de la Parlament sa aiba loc la ora 12.30:”Laura te rog sa avem intalnirea de la Parlament la ora 12.30. Multumesc”
 • 30.09.2013, ora 08.01, Laura Georgescu, presedinta CNA, raspunde si se conformeaza solicitarii parlamentarului: “Sigur, voi fi acolo, o zi buna!”
 • Mai tarziu, la ora 10.39, Viorel Hrebenciuc ii da asigurari lui Gheorghe Stefan. Parlamentarul ii transmite primarului ca va avea intalnirea cu presedinta CNA careia ii va solicita sprijinul pentru admiterea contestatiei postului GIGA TV: “Ma vad la 12.30”
 • La ora 11.59 are loc un dialog telefonic Hrebenciuc Viorel – Laura Georgescu. Deputatul ii solicita presedintei CNA ca intalnirea sa fie amanata in jurul orei 14.00: 

V.Hrebenciuc: Te pup si eu, Laura! Ma, n-am terminat inca aici! Mai poti sa ma astepti? Ne mai vedem spre doua incolo?
L.Georgescu: Doamne ajuta! Fac ce spuneti dumneavoastra! Luati-va de o grija, da, da!

 • 30.09.2013, ora 13.31 – Hrebenciuc Viorel – Gheorghe Stefan   (parlamentarul ii transmite primarului ca va avea intalnirea cu presedinta CNA abia la ora 14.00, si ii promite ca problema contestatiei postului GIGA TV este rezolvata “suta la suta”:

V.Hrebenciuc: De abia la doua ma vad cu ea! Vroiam sa-ti dau sms ca n-am mai apucat, ca-s cu toate nebuniile pe aici!
G.Stefan: Ihi.
V.Hrebenciuc: Te sun, nicio problema!
G.Stefan: Cand va vedeti?
V.Hrebenciuc: Deci e suta la suta. Pe la doua.
G.Stefan: Aha
V.Hrebenciuc: Da?
G.Stefan: Hai sunati-ma si pe mine, da, da!
V.Hrebenciuc: O chem acum! Deci suta, suta la suta, stai linistit!
G.Stefan: Mersi tare mult!

 • 30.09.2013, ora 13.31 – Hrebenciuc Viorel – Laura Georgescu (imediat ce termina convorbirea cu primarul G. Stefan, parlamentarul o suna pe presedinta CNA si ii solicita sa vina la ora 14.00 la sediul Parlamentului):

V.Hrebenciuc: Alo, Laura?
L.Georgescu: Da.
V.Hrebenciuc: Cand poti sa vii incoace!
L.Georgescu: Pai, ma urc in masina si intr-un sfert de ora ar trebui sa fiu la dumneavoastra in birou.
V.Hrebenciuc: Bun. Vii … nu, la doua, vii …. la doua sa fii in birou la domnu Zgonea.
L.Georgescu: A… la doua ?  Gata, am inteles.
V.Hrebenciuc: La Vali Zgonea. Si eu vin aici, da ?
L.Georgescu: Da, da, da.  Va multumesc frumos !  Multumesc mult!

Dialogurile din 01.10.2013 dintre Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan, Narcisa Iorga si Laura Georgescu, dupa votul in favoarea postului GIGA TV

 • 01.10.2013, ora 13.22 – Hrebenciuc Viorel – Gheorghe Stefan   (dupa votul din CNA si admiterea contestatiei postului GIGA TV care reprimeste licenta, parlamentarul discuta cu primarului, acesta din urma fiind nemultumit ca au fost voturi impotriva si doreste sa afle care a fost motivul, mai ales ca stia ca deputatul stabilise modalitatea de votare in favoarea intereselor sale):

G.Stefan: Nea Vio! A … doamna aia nu prea, dar ne intalnim, nu prea a fost fair play dar s-a rezolvat, dar o sa …
V.Hrebenciuc: Cum adica n-a fost? In ce sens ? Spune-mi exact!
G.Stefan: A votat impotriva!
V.Hrebenciuc: Dar ceilalti au votat cum trebuie?
G.Stefan: Nu. Doi de la PNL si Cristina de la PSD au fost. Da.
V.Hrebenciuc: Si astia au votat impotriva si n-a iesit, cum adica?
G.Stefan: A iesit, dar calcul ….
V.Hrebenciuc: Inseamna ca au manevrat asta … Uite, o sun sa-mi cer iertare!
G.Stefan: Asta vreau sa vad! Care e … treaba, intelegi?
V.Hrebenciuc: Da, da, da. O sun acum si-ti spun inapoi imediat!

 • 01.10.2013, ora 13.28 – Hrebenciuc Viorel – Laura Georgescu   (imediat ce termina convorbirea cu primarul G.Stefan, parlamentarul o suna pe presedinta CNA si ii cere explicatii cu privire la votul dat, context in care aceasta ii explica ca ea si Gubernat s-au abtinut din considerente pe care le va explica, insa transmite ca si-a indeplinit sarcina trasata de parlamentar iar “omul are licenta” , dar ea a votat impotriva deoarece tot ea a fost cea care cu doua saptamani inainte initiase retragerea licentei.  Acest dialog este important pentru ca inc.Georgescu Laura, confirma ca a “rezolvat altfel”, facand referire la faptul ca a influentat votul membrilor CNA prin blocarea accesului la documentul – punct de vedere al compartimentului juridic ori ca nu a cerut punctele de vedere ale celorlalte doua compartimente – monitorizare si licentiere):

V.Hrebenciuc: Ia zi, Laura! Cum a fost?
L.Georgescu: I-am dat sase (voturi – n.a.), eu cu Gubernat … ne-am abtinut, din considerente pe care o sa vi le explic!
V.Hrebenciuc: Am inteles! Am inteles! Perfect!
L.Georgescu:  OMUL ARE LICENTA!
V.Hrebenciuc: Vreau sa-ti dea Dumnezeu sanatate cat imi doresc si mie! Da.
L.Georgescu: A … stiti ce se intampla?  O sa am nevoie de ajutor!  Dar nu pot acum sa va spun.
V.Hrebenciuc: Fara problema!
L.Georgescu:  S-au precipitat niste lucruri, ca de aia am si rezolvat altfel…
V.Hrebenciuc: Oricand!  Oricand! Oricand! 
L.Georgescu: O sa-ndraznesc luni, va suparati pe mine?
V.Hrebenciuc: Nu, ma… ai inebunit la cap ? Ce….

 • 01.10.2013, ora 13.29 – Viorel Hrebenciuc – Gheorghe Stefan (dupa discutia telefonica cu presedinta CNA, parlamentarul ii explica primarului ca nu a fost nicio problema cu modul in care s-a votat deoarece L.Georgescu “avea controlul la voturi”):

V.Hrebenciuc:  A … da, e bine, ma! Nu e … mi-a, o sa, mi-a explicat, e perfect! Stai linistit!
G.Stefan: Da?  Bun!
V.Hrebenciuc: Da, da, da...
G.Stefan:  Da ea a fost contra, stii, la vot.
V.Hrebenciuc: Nu, nu, da mi-a explicat! Si avea dreptate, ca avea controlul la voturi! Ne e “intelegi? Nu, nu”.
G.Stefan: Bun. Gata, daca e asa e foarte bine! Am zis sa nu fii … da.
V.Hrebenciuc: Nu, nu, nu, nu! Nu, nu, nu m-a mintit deloc! Nu, nu …

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *