Mânia senatorului Bumbu pe ex-ministrul Rus: ”Numai nu i-am spus că e un dobitoc”

DSCN2936Când primarii pe care-i reprezinți sunt nemulțumiți de mărețele realizări ale Guvernului din care faci parte, o poziție fermă din partea parlamentarilor se impune cu necesitate, mai ales dacă poate fi făcută într-o discuție semiparticulară. Prilejul a fost o întâlnire a unui GAL, la Ceahlăul. După discuțiiile despre realizările pe GAL, indiscutabile, primarii au ajuns la ce-i doare: Drumul DN 15 !

Protagoniști la discuție, primarii de la Valea Muntelui și doi parlamentari de Neamț, senatorul Bumbu și deputatul Marcoci.

Primarul de Hangu, Gavril Lupu, cunoscut pentru calmul său, a izbucnit și a zis că DN 15 nu este refăcut deoarece nu există interese și că soluția pentru a atrage atenția autorităților este aceea de a bloca drumul. „Vrem să facem turism… Aduci turistul o dată. A doua oară nu mai vine. Probabil că soluția este aceea de a bloca drumul”. La vorbele tăioase ale edilului de la Hangu, deputatul Vlad Marcoci a ”ținut” să-l contrazică, aducând un argument personal și precizând cu un zâmbet ștrengăresc în colțul gurii că nu-l poate acuza nimeni că nu are interese deoarece are și el o construcție/ căbănuță în zona Bicazului. În ceea ce privește blocarea drumului, parlamentarul a abordat problema în spirit de partid aflat la guvernare: „Nu sunt de acord cu răzmerițele și cu modul acesta de abordare a problemei. Nu cred că asta este o soluție…”. În definitv, dacă ai și mașină 4×4, drumul nu mai este o așa mare problemă, iar o blocare ar însemna deranj.

Mult mai incisiv decât deputatul Marcoci, proprietarul de construcție/căbănuță, a fost colegul de alianță politică, senatorul Liviu Bumbu, de la UNPR. După ce s-a întrebat dacă sunt camerele tv închise, probabil cu regretul că nu-i pot consemna audio și video declarația belicoasă, senatorul a dezvăluit că, în viitorul apropiat, DN 15 va fi doar… întreținut. „Ca să faci acest drum nu este suficient să torni un strat de asfalt. Aici trebuie luate toate lucrările de îmbunătățiri funciare care au fost efectuate cam acum 40-50 de ani și trebuie reluate. Deocamdată s-a găsit alternative, mai puțin pentru comunele din zonă, Târgu-Neamț spre ungurime, iar aici în etapa următoare va fi întreținere”. Cireașa de pe tort a venit cu dedicație pentru Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor. Senatorul și-a permis să-i arunce o „dojană” fără efect de bumerang, dar care spune multe despre modul de abordare a zonei Moldovei venită din partea fostului ministru. „Lui Rus, numai nu i-am spus că e un dobitoc. În politica pe care a avut-o față de infrastructura din Moldova, să programezi prima autostradă în 2030, când Ardealul este împânzit de drumuri… E de râsul lumii”. Și așa va rămâne DN 15 până când doleanțelor oamenilor de pe Valea Muntelui nu vor mai fi durerile în cot ale celor care îi reprezintă.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.