Una pe zi de la Urban (XIII). Lili, mai tare decât controlul

pietricica turism

Ieri s-au anunțat controale la Piață, pe linie de comercializare lapte și produse din lapte. Vânzătorii s-au retras strategic, conform indicațiilor primite de la Urban. Astăzi, negustorul de caș și urdă, care, până ieri, vindea marfa în soare, a rezolvat problema: nu mai are brânzeturile pe masă direct în soare, ci indirect, în același soare, că a mutat masa de prezentare lângă ușa magazinul din vecinătate. Clienții interesați de caș și urdă cu bronz natural pot fi liniștiți: produsele tot în caniculă stau, tot neacoperite. De dragul producătorilor și al bunului mers al economiei de piață, întru sprijinirea micului întreprinzător, am investit 10 lei într-un boț de brânză, pe care îl pregătim pentru doctorul care are în custodie piața centrală, s-o guste și s-o deguste, eventual împreună cu dr. Morenciu, șeful Sănătății Publice, și cu prefectul Ioan Vlad Angheluță, coordonatorul descentralizatelor din teritoriu.

Neavând siguranța (alimentară) că brânza rezistă foarte mult la soare, am pus o parte în frigider, deși nu e obișnuită cu astfel de tratament, iar o parte am trimis-o spre analiză la un laborator de profil. La nevoie, putem păstra un pic și pentru cei de la Protecția Consumatorului.

PS: Se cuvine remarcată ingeniozitatea reclamei. Singura întrebare este cine are cașul și urda în proprietate/ comercializare/ autorizare. Vânzătoarele de la produsele agricole specifice zonei noastre (cuțite, portmonee, spray-uri de muște etc., ne-au spus că au marfa de la Lili.

Precizare foarte importantă din partea redacției: Acest material nu face nicio trimitere la adresa dlui Dragoș Chitic, viceprimar delegat cu atribuții de primar, care nu are nicio legătură instituțională cu societatea Urban, nicio legătură cu Piața Centrală a orașului și nici cu ce se întâmplă cu pietrenii care trec prin piață.

 

2 COMENTARII

  1. nu mananc carne si branza din piata de ft multi ani.branza e plina de par de oaie sau poate de la cioban iar carnea cand ajungi acasa cu ea miroase a hoit iar despre oua ce sa zic erau in soare la o taraba si era afisat pretul de 1leu bucata si am intrebat-o pe batranica de ce costa 1leu bucata si ea mi-a raspuns ca sunt de la ea eu credeam ca sunt de gaina.asa ca va urez multa sanatate celor care fac cumparaturi in piata mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.