Fotografii de colecție. Doi Crai și o Damă. La APEL

De data aceasta, o fotografie eminamente politică, cu personaje care s-au înscris perfect în pachetul de cărți de joc al politicii locale. Instantaneul este surprins la momentul lansării alianței electorale APEL, primăvara lui 2012, în care fiecare a avut rolul său bine determinat.Echipa APEL (1)

Dicționar la fotografie:

Ovidius Mărcuțianu ot Broșteni: un silvicultor cu certe calități de comerciant. A știut să îmbine perfect slujba, acțiunile specifice masoneriei cu o activitate politică adecvată specificului local. A ajuns chiar senator cu vreo câteva 7000 voturi, de pe locul 3 pe listă, iar la terminarea mandatului a fost nevoit să accepte doar slujba de director comercial la Romsilva Neamț. Ovidius este exemplul perfect de om care știe ce vrea, este îndrumat perfect spre ce trebuie să facă și susținut indiferent de vremuri de cei care conduc cu adevărat lucrurile, pentru că este un foarte bun executant.

Marius Rogin de la sectorul 4: Omul care vrea să-i ia locul lui Piedone la sectorul 4 Bucurști, Marius Rogin este un personaj cunoscut în toate straturile sociale din Piatra Neamț. Sociabil când este calm, bun om de afaceri când este vorba de firmele administrate de alții, plin de relații la nivel înalt, atât pe palierul politic, cât și pe cel masonic, Marius beneficiază de sprijin și îndrumare competente. Chiar dacă unii din anturajul său au avut și au probleme cu justiție, fostul deputat de Târgu Neamț a dat dovadă de suficientă suplețe pentru a nu intra în colimator. Momentul APEL, unde este surprins instantaneul, reprezintă un fel de cântec de lebădă pe plan local. Singurul om din PDL care nu ceda ușor în fața lui Gheorghe Ștefan a ales să plece la București unde acum are șanse reale de a reintra în prim-planul politicii naționale.

Mihaela Stoica, și la APEL: Femeia despre care Gheorghe Ștefan spunea că este mai tare ca toți bărbații aciuați în jurul său, a dovedit că se descurcă chiar și în APEL. După ce a beneficiat de uzufructul funcției de viceprimar ani buni – chiar și astăzi mai funcționează ajutoare la nivel de asociație – a ajuns în Parlament (și) sub umbrela protectoare a lui Gheorghe Ștefan. Aici a urmat drumul mentorului prin diferite partide, diferența făcându-se din momentul în care Gherghe Ștefan a început să fie chemat la DNA. Considerată un fel de braț înarmat al lui Pinalti, forma, împreună cu alte doamne, careul de dame al fostului primar de Piatra Neamț, nu întotdeauna câștigător, dar mereu bine-profitor din conjuncturile politice și de oportunitățile financiare ale vremii.

One comment

  • Stefan

    august 20, 2015 at 8:31 am

    O sa-i vedeti pe toti trei in “”noul PNL””!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *