Primăria recidivează: liber la subcontractări la Publiserv

bordurareO hotărâre a Consiliului Local Piatra Neamț a trecut recent ca gâsca prin apă, fără discuții, ca și cum ar fi fost vorba despre un lucru de la sine înțeles: niște domni și niște doamne ajunși să ridice mâna în numele locuitorilor municipiului Piatra Neamț au hotărât să acorde societății Publiserv dreptul de a subcontracta lucrări! Au făcut asta deși în contractul din 2006 dintre Primărie și Publiserv acest lucru era stipulat și, ca să vezi năzbâtie, mai exista deja o hotărâre din 2013, cu aceeși tematică. Lăsând la o parte aceste amănunte biocratice, menită să ascundă luptele pentru accederea la contractele (sigure) de la Publiserv, să trecem la chestiune.

Motivația la vedere este foarte simplă, dacă citim ”documentul justificativ” trimis de societate (vezi foto 1): ” efectivul de personal și complexitatea unor lucrări”!publiserv 2

După ce a sângerat abundent- financiar vorbind- pe timpul directoarei Tudorancea și a intrat cu brio pe panta insolvenței, Publiserv a ieșit la liman pe timpul directoarei Boengiu și este, ca să spunem așa, curată și plăcut mirositoare. Hotărârea luată este totuși surprinzătoare dacă citim cu atenție despre ce lucrări ”complexe” este vorba: amenajări de alei, parcări, trotuare, terasamente etc.

Cum asemenea ”lucrări complexe” în subantrepriză s-au mai făcut la Publiserv- vezi vremea pe când societatea era condusă de directorul Vătăjelu- ne întrebăm care sunt societățile care pot executa cu brio așa bijuterii tehnologice foarte migăloase la Piatra Neamț. Amenajarea unui trotuar necesită o groază de calcule, ca și bordurarea lui, ca să nu mai vorbim despre ingeniozitatea de care trebuie să dai dovadă când așezi manual o bordură.

Hotărârea
Hotărârea din 2013, semnată chiar de ….Dragoș Chitic, cu același subiect!
contract publiserv a
Hotărârea cu același conținut din 2015, cu Dragoș Chitic în rol de primar

Cât privește onor consilierii locali, parte dintre ei și în Adunarea Generală a Asociaților de la Publiserv, suntem siguri că toți s-au întrebat măcar în sine lor: oare de ce nu mai angajează niște muncitori Publiserv, dacă tot are comenzi și asemenea front de lucru?

V. Bălănescu

P.S.: Cu multă speranță, îl întrebăm pe domnul prefect de Neamț, apărătorul legalității în județ, care ar fi rostul unei asemenea hotărâri, altul decât acela de ascunde responsabilități?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *