Scandalul transferurilor de elevi: Corpul de Control la Inspectoratul Școlar Neamț!

isj 2014După ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța, la sfârșitul săptămânii trecute, că vor fi verificate transferurile elevilor care intră în clasa a IX-a, în mai patru județe (Suceava, Prahova, Bihor și Brăila), după ce joi, 13 august, Mesagerul de Neamț v-a prezentat în exclusivitate lista elevilor din Neamț cărora le-a fost aprobat transferul, apar noutăți pe frontul de est. Corpul de Control al ministrului Educației a finalizat verificările la Suceava și concluzia enunțată de ministrul Cîmpeanu a fost că ”Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste masuri, astfel că vor fi sesizate organele de urmărire penală”. Astăzi, luni, 17 august, același Corp se află în același scop, la Bihor, Brăila și Prahova și, surpriză sau nu!, marți, 18 august, va veni la Inspectoratul Școlar Neamț. Raportul ar urma să fie finalizat joi, 20 august. Răspunsul la întrebarea ”Vor cădea capete?” va fi dat după ziua de joi, dar, între altele, trebuie menționat că, la Suceava, ”măsurile propuse de Corpul de Control sunt cercetarea disciplinară a membrilor Comisiei pentru încălcarea prevederilor legale și sesizarea organelor de cercetare penală privind săvârșirea unei posibile infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu modalitatea de aprobare a transferurilor elevilor după repartizarea computerizată”.

Partea agravantă a situație în Neamț este dată de faptul că mare parte a membrilor din comisia de bacalaureat se regăsesc și în cea de aprobare a transferurilor de la examnul de evaluare, elementul de legătură la vârf fiind inspectorul Elena Laiu.

V.B.

P.S.: Așteptăm cu interes exclusivități locale pe această știre. 

pietricica turism

3 COMENTARII

  1. Sa controleze si dosarele de gradatie din 2012, unde s-au luat numai dupa pile , sa fie control la sange si in scolii la evidenta elevilor, prezenta , incadrare si apoi sa vedem ce mai poate spune CORECTUL (…_ SI CEILALTI CARE SUNT IMPLICATI.
    O sa fie o mare rasturnare de situatie , suntem educatori si trebuie sa formam noua generate corect.

  2. Dar se vede ca te deranjeaza ca vor fi cautate dosarele de gradatie, oare nu ai luat si tu pe nedrept grdatie ? naca nu scuze!!!!!!!
    Dece te deranjeaza ca vrem corectitudine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.