Festivalul de teatru, ziua a X-a: ”Hotel PM” și ”Cockoși”

pietricica turism

Antepenultima zi a Festivalului de Teatru Pledez pentru Tine(ri) a cuprins două reprezentații în concurs. Teatrul German de Stat din Timișoara a oferit publicului timp de o oră un spectacol de teatru-dans ”Hotel PM” creat de Andrea Gavriliu, fosta actriță a Teatrului Tineretului. Decorurile au fost transportate cu un autocamion de mare tonaj de la Timișoara, montarea lor durând în jur de 6 ore.

”Decorurile au fost făcute de Andreea Săndulescu. Le-am adus cu TIR-ul pentru că sunt foarte multe materiale. Tehnicienilor de scenă care le montează și le demontează nu le-a fost foarte ușor. S-a muncit mult și la partea de lumini. Am început montarea la ora 12 noaptea și a durat până dimineață la ora 6”, a spus Alexandra Urs, consultant artistic la Teatrul German de Stat din Timișoara

HOTEL PM
HOTEL PM

Olga Torok: ”A fost o bucurie să lucrez cu Andrea Gavriliu”

Actrița Olga Torok, interpreta personajului ”Ea” a mai fost la Piatra-Neamț în anul 2009. Atunci a participat la Festival cu spectacolul ”Cântăreața cheală” în regia lui Alexandru Dabija.

”A fost chiar o bucurie să lucrez cu Andrea Gavriliu. Noi ne-am cunoscut la ediția din 2009 a Festivalului. Am păstrat legătura și a ieșit ceea ce ați văzut timp de o oră pe scenă. Mi s-a părut că am avut un spectacol destul de închegat și sper că a plăcut, că a fost dinamic. Noi actorii știm să dansăm însă nu suntem dansatori profesioniști. Cu «Hotel PM» am avut premiera în luna februarie și ne aflăm la a 10-a reprezentație”.

Fulvia Folosea: ”Am venit să încântăm publicul, nu să câștigăm”

tt cockosi
COCKOȘI

Seara s-a încheiat cu un spectacolul nerecomandat persoanelor sub 16 ani -”Cockoși”- al Teatrului ACT din capitală, în regia lui Horia Suru. Actorul Vlad Nemeș a fost nominalizat la categoria Debut a Premiilor UNITER 2015. Din distribuție au mai făcut parte Rareș Florin Stoica, Ionel Mihăilescu și Fulvia Folosea.

”A fost diferit față de cum e la noi la sediu. Spectatorii mi-au plăcut, ne-au primit bine, au fost atenți, sperăm că le-a plăcut. Nu am venit să câștigăm un premiu, am venit să încântăm publicul în primul rând”, a declarat singura actriță din piesă, Fulvia Folosea. (Ana MOISE; FOTO: Facebook Teatrul Tineretului)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.