Secretara comunei Girov: Ilegalități în Consiliul Local!

pietricica turism

Situația de la Girov, în care doi primari și doi viceprimari își împărțeau sediul instituției, ca o consecință a ședinței de consiliu local de acum două zile, a ajuns, cum era și firesc, pe masa Prefecturii Neamț. Primul document din dosar este o adresă semnată de Adriana Roca, secretarul comunei Girov, în care aceasta vorbește despre ilegalități care s-ar fi petrecut în ședința extraordinară din 19.10.2015. Publicăm adresa, deoarece ea arată exact nivelul de cunoaștere a legii administrației publice locale de către toți cei implicați. Interesant de urmărit este dacă aceeași lege va fi aplicată de Prefectură, în litera și spiritul ei sau în litera ei și în spirit de partid de guvernământ.

girov primaria (2)«Subsemnata Roca Adriana secretar al comunei Girov, prin prezenta va fac cunoscute urmatoarele aspecte, care in opinia subsemnatei sunt ilegale, si s-au petrecut in cadrul consiliului local.

In data de 19.10.2015 a fost convocat consiliul local in sedinta extraordinara de catre 6 consilieri care a avut inscrisa pe ordinea de zi urmatorul proiect:

   1 .”Investirea in functia de consilier local a consilierului validat Todiras Petru pentru completarea numarului de consilieri din componenta consiliului local”.

S-au prezentat la sedinta toti cei 14 consilieri, au semnat prezenta, dupa care in loc sa se intre in ordinea de zi si sa se desfasoare sedinta in mod legal, d-l Avasiloaie Ciprian le-a cerut consilierilor sa se ridice in picioare pentru ca d-l Todiras sa depuna juramantul.

Din acel moment 8 consilieri parasesc sala (Araveicei Constantin, Boureanu Ioan, Catana Constantin, Sarion Florinel, Nafareanu Constantin, Nadasanu Marieta, Guriuc Vasile, Vaideanu Vasile) si raman doar 6 consilieri .

Intrucat cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintei nu mai era intrunit, le-am facut cunoscut punctul meu de vedere si le-am explicat ca in anul anterior exact pentru ca am participat la o sedinta fara cvorum am fost sanctionata, lucru pe care acum nu-l voi mai repeta si am plecat cu toate ca am fost atentionata de catre d-l Andries si de d-l Lungu ”ca-mi fac singura rau”.

Domnule Prefect, in data de 20.10.2015 cand am ajuns la serviciu, erau adunati toti consilierii si presa, iar d-I Avasiloaiei si d-l Guriuc mi-au inaintat mai multe materiale spunandu-mi ca au facut o alta sedinta ulterior, ca s-a schimbat majoritatea consilierilor si ca au validat atat pe Todiras, cat si pe State Mugurel si ca s-a ales un alt primar si un alt viceprimar, ca sunt 9 consilieri, lucru pe care il cred imposibil deoarece numarul consilierilor a crescut la 17 in acest caz, in loc de 15 cat prevede legea.

Toate aceste schimbari care s-au petrecut au fost motivate ca fiind cunoscute de catre prefectura si chiar despre validarile nelegale s-a spus ca la legalitate vor trece fara probleme. Sunt afirmatii pe care le-au facut si in prezenta altor persoane din primarie.

Aceste aspecte pe care le consider ca fiind nelegale vi le fac cunoscute in conformitate cu prevederile art. 47 si 48 alin (3) din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala , republicata cu modificarile ulterioare.

SECRETAR,

Adriana ROCA»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.