Legătura dintre Neamț și perchezițiile DNA din Sibiu. Stire actualizată

pietricica turism

Maricuta

Actualizare: mai multe amănunte despre afacerile primarului proprietar de cai și bază hipică, despre cine sunt cei cu care a colaborat din Sibiu și din Neamț, citiți aici.

Descinderile procurorilor DNA Alba sunt legate de județul Neamț prin primarul de Șelimbăr, Daniel Maricuța, care deține, prin societatea Alcoradu, boxele cailor, sediul administrativ, tribunele și construcțiile din Baza Hipică Piatra-Neamț.

Conform precizărilor făcute de Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA, în județul Neamț nu este vizată nicio instituție publică, ci doar domiciliile unor persoane fizice și „eventual” sediiile unor societăți comerciale: „La această oră (10,20 n.r.) activitățile sunt în plină desfășurare și nu am detalii despre numărul perchezițiilor care se desfășoară în județul Neamț. Pot spune doar că instituțiile publice nu sunt din județul dumneavoastră. Pe parcursul zilei de astăzi doar se vor ridica documente și, în funcție de ceea ce se va descoperi, vor continua activitățile în zilele următoare”.

Procurorii DNA Alba efectuează 61 de percheziții la locuințele mai multor angajați ai Primăriei Șelimbăr, județul Sibiu, inclusiv la casa primarului Daniel Maricuța, dar și la sediul Primăriei Șelimbăr și al Oficiului de Cadastru Sibiu. Ancheta vizează retrocedări ilegale de terenuri, a căror valoare, după cum susțin procurorii, depășește 114 milioane de euro. Surse judiciare, citate de presa centrală, susțin că au loc percheziții și la casa secretarului comunei Șelimbăr, dar și la locuințele unui specialist în cadastru, la consilierul personal al edilului, dar și la alți consilieri locali, la foști primari sau viceprimari și la sediile unor societăți comerciale deținute de Maricuța prin interpuși. De asemenea, sunt vizați de percheziții mai mulți notari publici din Sibiu. Ancheta se referă la fapte de corupție comise în perioada 2005 – 2015.

Comunicatul DNA – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Ce noutate!…Dar primari cu asemenea apucatori gasesti peste tot in tara. Dupa ce intra pe functii, cativa ani, stau linistiti, intai se obeserva cum sta treaba prin administratia locala si centrala, apoi se fac proprietari pe proprietatile publice, bugetele primariilor si proprietatile pers. fizice…Daca DNA ar fi mai atent si mai receptiv, ar avea si in judetul Neamt de lucru cat cuprinde…si nu doar la nivel de primari, intrarea in politica a unora, se considera locul unde se poate face orice fara a fi trasi la raspundere de nimeni…este clar ca DNA-urile din teritoriu, sunt atat de anemici, aproape ca nici nu exista….mizeriile colcaie in toate administratile locale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.