ACTUALIZARE Anchetă pe Balul Bobocilor! Reacție promptă la Inspectoratul Școlar! Opinia Prefecturii!

Viorel Stan, generalul care n-a avut nicio treabă cu învățământul toată varaACTUALIZARE: “La Instituția Prefectului a avut loc, astăzi, 04 noiembrie a.c., o întâlnire de lucru cu scopul de a analiza solicitările de organizare a balurilor bobocilor în contextul noilor reglementări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Au luat parte la această dezbatere subprefectul județului, Gheorghe NECULAE, și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Neamț, Inspectoratului de Jandarmi Neamț, Inspectoratului Școlar Neamț și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „PETRODAVA” Neamț.

S-au identificat cinci astfel de evenimente care sunt programate în acest sfârșit de săptămână și s-au analizat locațiile de desfăsurare ținând cont de numărul de participanți declarat, numărul de locuri pentru care sunt autorizate și gradul de siguranță pe care acestea îl oferă.

În cadrul întâlnirii s-a hotărât ca, în următoarele zile, să fie inspectate toate cele cinci locații, de către specialiștii ISU, iar în timpul desfășurării evenimentelor polițiștii și jandarmii să fie pregătiți să ofere sprijinul necesar în vederea menținerii siguranței și ordinii publice”.

ȘTIRE INIȚIALĂ: După dezavuarea intențiilor de petrecere ale celor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, care aveau de gând să organizeze un after-party după balul bobocilor, cu promoții în vodcă Finlandia, Inspectoratul Școlar județean a reacționat prompt și chiar intransigent, după cum s-a manifestat generalul Viorel Stan.

Ne-am autosesizat din articolul publicat în Mesagerul de Neamț”, a declarat acesta. ”Am avut o discuție cu directorul Moroșanu, căruia i-am reamintit că este responsabil pentru toate activitățile desfășurate sub titulatura unității de învățământ pe care o conduce. Am cerut desfășurarea unei anchete interne în școală și vom deplasa în perioada următoare, de la Inspectoratul Școlar, o echipă de control. Vom cere sancțiuni pentru toate cadrele didactice vinovate. Elevii trebuie să înțeleagă că democrația are niște reguli care trebuie respectate, printre care: respectul față de școală, respectarea regulamentului de organizare a unei școli și respectarea regulamentului de ordine interioară. Asocierea numelui unei băuturi alcoolice cu numele unui liceu de prestigiu, care și-a câștigat renumele în timp, este un afront pentru munca serioasă pe care și elevii și cadrele didactice au depus-o în timp”.

One comment

  • Elena

    noiembrie 5, 2015 at 9:59 am

    Ce vreti sa spuneti prin exprimarea “ancheta pe”? Ca stati cocotat pe bal si faceti o ancheta? Sau vi s-a parut “cool” un calc lingvistic din limba engleza utilizat in ultima vreme de multi dintre “cocalarii si pitipoancele” presei romanesti? Limba romana are destule variante disponibile; e.g. asupra/ in legatura cu/ legat de/ referitor la/ privind/ privitor la/ vizand…s.a.m.d. Sine ira.. l

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *