Actualizare : Teatrul Tineretului a luat vacanță în urma controlului ISU

tt fotoActualizare: În urma discuției cu Ioan Nițică, șeful ISU Neamț am aflat că decizia de închidere a Teatrului Tineretului a fost a directorului Liviu Timuș personal, care era pândit de o amendă destul de mare și care a ales această cale pentru a sensibiliza autoritățile care ar avea competență să rezolve problemele din instituție. Dl. Nițică a fost ferm: ”Nu a fost decizia noastră, a fost decizia domnului director, care cred că s-a săturat și care vrea să funcționeze în legalitate”.


Un comunicat de presă sosit la redacție confirmă lucruri deja știute. Lucrările de la Teatrul Tineretului, așa cum au fost ele făcute, nu permit obținerea autorizației de incendiu. Cel puțin asta ne spune Liviu Timuș, care a decis suspendarea activității instituției pe termen nedeterminat, urmare, probabil, și a discuțiilor cu conducerea Consiliului Județean. Pe site-ul Consiliului județean nu a apărut nicio informație cu privire la suspendarea activității Teatrului Tineretului. Comunicatul este, în schimb, foarte clar.

Ca urmare a controlului ISU din data de 13.11.2015, s-a constatat că există în continuare o serie de probleme a căror rezolvare în cadrul proiectului: „Restaurarea și punerea în valoare a zonei istorice și culturale Curtea Domnească din Piatra Neamț, prin reabilitarea, dotarea și punerea în valoare a siturilor și clădirilor de patrimoniu: Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, Teatrul Tineretului, Turnul Clopotniță, ruinele beciului și ruinele zidului de incintă ale Curții Domnești și muzeul aferent “, nu se întrevede pe termen scurt. In aceste condiții, eforturile depuse de Teatrul Tineretului în vederea obținerii autorizației de securitate la incendii se dovedesc insuficiente. De aceea am decis suspendarea activității instituției pe termen nedeterminat…

Ne cerem scuze față de publicul spectator și față de cei care au contracte și proiecte în derulare cu noi și sperăm ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, cei care sunt direct răspunzători de execuția lucrărilor să găsească soluții urgente pentru remedierea problemelor.

Spectacolele vor fi contramandate și se vor reprograma. Cei care doresc să recupereze contravaloarea biletelor sunt rugați să ia legătura cu Agenția Teatrală (Program: Marți-Vineri, orele 11-12 și 16-19; Sâmbătă-Duminică, orele 16-19).”

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Teatrul Tineretului

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *