Conferință de presă Mișcarea Populară – file de poveste

pmp nou 01Prima impresie: decoruri noi în sala de conferințe, sandvișuri, prăjituri și apă într-o sală mai mică, alăturată, pentru acei ziariști care aveau curajul.

Începe conferința. Doamna avocat Alina Tatomir vorbește despre oamenii noi care vin în politică, care sunt necesari în politică, pentru o urbe mai curată, pentru o nouă politică, după care dă cuvântul doamnei Mihaela Stoica, fost viceprimar PNL și PDL de Piatra Neamț, fost deputat PDL de Neamț, deputat PMP, M10 și, din nou, PMP sau MP, prezentată ca ”un om cu experiență, un coordonator” sau ”formator de opinie”.

Doamna deputat nu a oferit nicio explicație și nici nu a fost întrebată de ce la conferință nu participă Laurențiu Dulamă, președintele organizației județene.

În schimb, ne-a vorbit despre cea mai fericită perioadă din viața ei, profesional vorbind, când a fost viceprimar la Piatra Neamț și când a putut schimba lucruri.

pmp nou 02În treacăt, a vorbit despre reducerea numărului de parlamentari, votarea primarilor în două tururi de scrutin și a recunoscut, în stilu-i caracteristic, că nu știe nimic despre ultimele noutăți legate de ordonanța traseiștilor.

În ciuda roll-up-urilor noi, presa din Neamț nu a fost foarte convinsă că va putea afla ceva nou din această conferință de presă, așa că mulți nici n-au participat sau, poate, n-au fost invitați. Cert este că doar o singură cameră de filmat a ocupat spațiul din sala de conferințe și numai șase reporteri. Un adevărat record negativ în Piatra Neamț. (V.B.)