ACTUALIZARE Victor Ponta a demisionat! PSD, UNPR și ALDE nu vor anticipate!

pietricica turism

victor pontaACTUALIZARE 3: PSD a anunțat că nu agreează ideea anticipatelor. „Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Vom face o propunere care să țină cont de evoluția și dinamica din societate. Nu agreăm propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate pentru că ar însemna că începând e astăzi, câteva luni de zile, să fie un Guvern instabil. Un Guvern isntabil nu poate ține lucrurile sub control. Președintele trebuie să ne cheme la consultări într-un termen rezonabil”, a declarat președintele Liviu Dragnea.

Și UNPR vrea să rămână la guvernare, chiar dacă Gabriel Oprea nu va mai fi în guvern. „Personal nu voi mai face parte din niciun guvern. Și este normal să fie așa. Sunt solidar cu Victor Ponta.  UNPR nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt, în sensul că este într-o coaliție solidă și în continuare îl sprijină pe președintele Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională. Restul negocierilor intră în bucătăria politică”, a precizat președintele Gabriel Oprea.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că actuala majoritate nu suferă modificări și că „există posibilitatea unei soluții politice care să guverneze România în conformitate cu mandatul primit de la cetățeni în anul 2012”. El a subliniat însă că este rolul președintelui Iohannis să constate dacă există o anumită majoritate care să degaje un premier. (Mesagerul de Neamț)


ACTUALIZARE 2: Victor Ponta a anunțat că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Dușa, să fie premier interimar. Declarația ministrului Apărării: “Am avut în cursul acestei dimineți o discuție cu președintele partidului, cu domnul Dragnea, și cu prim-ministrul legat de desemnarea ca premier interimar. Să vedem dacă domnul președinte va accepta acest lucru. Un premier interimar gestionează doar problemele curente ale Guvernului, până la desemnarea unui nou Guvern. Deocamdată aștept să vedem dacă și domnul președinte va fi de acord cu această nominalizare”. (Mesagerul de Neamț)


ACTUALIZARE 1: Clasa politică a reacționat în fel și chip la anunțul lui Victor Ponta. Până în prezent, PNL și PRU sunt singurele formațiuni care s-au arătat interesate de alegeri anticipate. Liberalii au anunțat prin co-președintele Alina Gorghiu, iar Bogdan Diaconu (PRU) a solicitat scrutin anticipat “pentru ca să nu ne trezim cu un așa zis nou Guvern făcut din și de către aceiași vechi sforari”. UNPR este “în complet acord” cu Victor Ponta și “își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României”. UDMR ar accepta un guvern minoritar al opoziției sau un guvern de tehnocrați, dar insistă prin președintele Kelemen Hunor pe ideea consultărilor ce ar trebui convocate chiar astăzi de președintele Klaus Iohannis. Dincolo de speculațiile politice, e clar că președintele trebuie să desemneze un premier interimar, care are dreptul să stea cel mult 45 de zile, potrivit articolului 107 din Constituție. Pe această perioadă, Guvernul condus de un premier interimar nu are voie să dea decât acte necesare pentru administrarea treburilor publice. (Mesagerul de Neamț)


ȘTIRE INIȚIALĂ: Premierul Victor Ponta a demisionat.

„Constat supărarea legitimă din cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greșeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferința legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a spus premierul la scurt timp după ce șeful PSD, Liviu Dragnea a anunțat decizia premierului.

„Mi-am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele. Vreau să mulțumesc tuturor celor care și-au făcut datoria. Răspunderea juridică va fi stabilită de justiție. Sper să nu fie vorba de răzbunare. Să nu ne păcălim că principalii vinovați sunt lăcomia și iresponsabilitatea. Constat supărarea legitimă din cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greșeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferința legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a declarat Ponta. (Mesagerul de Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.