Promoție specială: Balul Bobocilor cu vodcă Finlandia

bal bobociLa Târgu Neamț, în diverse locuri, a apărut lipit un anunț halucinant, însă perfect aliniat la ce se întâmplă acum în România. La un club din Vânători, LG L este anunțată o ultra mega petrecere ”After party Balul Bobocilor”. După cum puteți vedea pe afiș, apare trecut numele Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” și un număr de telefon. Undeva jos, mai apare un amănunt, o promoție perfectă pentru liceenii, care se presupune că, după ce ar fi terminat Balul Bobocilor oficial, ar fi venit la club, să continue distracția. Este vorba despre siropul dublu rafinat numit vodca Finlandia!

La telefonul de pe afiș, a răspuns un domn, care, întrebat despre rezervări, a spus că nu se ocupă el, chiar dacă numărul lui apare tipărit, și că persoana responsabilă este doamna profesoară Ioana Cătălina Manoliu.

La rândul său contactată telefonic, doamna profesoară Manoliu ne-a lămurit că liceul nu are nicio legătură și, pe cale de consecință, nicio responsabilitate pentru ce se întâmplă după balul oficial, care se organizează la Casa de Cultură din Târgu Neamț, și că a discutat chiar și cu cei de la Poliție pe acest subiect. Directorul colegiului, profesorul Gheorghe Moroșanu, ne-a lămurit cel mai bine: ”În anii din urmă, elevii se organizau și mergeau la club. Acum, că s-a întâmplat ce s-a întâmplat la București, a venit polițistul de proximitate și le-a spus că nu se poate, CĂ NU ESTE NICIUN CLUB AUTORIZAT ÎN ZONA TÂRGU NEAMȚ. M-am interesat și eu ce e la Vânători, e o fostă hală, parcă de mobilă și am înțeles că nu este autorizată. Ce pot să spun sigur este că nu se mai organizează, că nu au voie”.

Recapitulare: Dacă nu se murea în București, avea loc petrecerea cu liceeni boboci, la 25 lei intrarea, cu promoția la vodca Finlandia! Ar fi deranjat pe cineva?

Cert este că acel club funcționează, face petreceri și în noaptea următoare tragediei de la Clubul Colectiv, aici s-a desfășurat o mega-petrecere de comemorare, după cum ne arată pagina promovare a clubului.

P.S.: Înainte de postarea materialului a sunat persoana care deține telefonul tipărit pe afiș, care ne-a precizat că este elev și că nu se mai face nici un bal. Cât despre promoția la Finlandia a mai făcut o precizare: ”Este de datoria fiecărei persoane sub 18 ani să nu consume alcool”.

Un mesaj corect, la fel ca și afișul, la fel ca și alăturarea numelui colegiului la o promoție cu băuturi alcoolice legate de un eveniment cu elevi.

În altă ordine de idei, interesează subiectul pe cineva? Apropo, distribuitorul produsului respectiv și-a dat girul pentru apariția promoției? Pentru că, suntem siguri, poliția locală din Vânători deja a luat măsuri specifice.

Valentin Bălănescu

5 COMENTARII

  1. Buna ziua! Sunt eleva la Colegiul National “Stefan cel Mare” Targu Neamt si sunt total revoltata din pricina acestui articol. In primul rand, nu este vorba despre balul bobocilor propriu-zis, ci despre “After Party”, care este cu totul si cu totul altceva. In al doilea rand, nu a bagat nimeni pe gat Finlandia minorilor, cat despre cei majori, in timpul lor liber au voie sa bea cata Finlandia doresc si asta nu-i priveste decat pe ei, sau pe parintii lor. Nu incercati sa defaimati numele unui colegiu de prestigiu, pentru ca nu cred ca in alte orase din judet se bea Tedi la After party-uri, de aceea consider ca ar trebui sa analizati situatia in fiecare caz, nu sa aruncati cu noroi unde aveti ocazia, doar cu scopul de a face rau.

    • Stimată elevă a unui liceu de prestigiu, cred că ai o percepție greșită. Nu ”Mesagerul de Neamț” a copiat la examenul de bacalaureat,asta ca să vorbim de prestigiul recent al colegiului. Este vorba despre un lucru simplu: numele colegiului de prestigiu este legat de numele unei băuturi de prestigiu. Dacă nu înțelegi că aceste lucruri sunt incompatibile în public- nu discut aici despre ce se consumă în mod curent de către unii din elevi, evident, ca să mențină prestigiul colegiului-atunci te poți adresa dirigintelui sau directorului să te lămurească. Evident dacă ești, asa cum spui o elevă îngrijorată de prestigiul școlii.

  2. Aici nu e vorba despre Bacalaureat! Ar fi frumos din partea dumneavostra daca ati incerca sa nu mai aruncati cu cuvinte grele, doar pentru a va face articolul mult mai apreciat de catre cei care nu cunosc situatia.

  3. Cred ca domnisoara Elena are perfecta dreptate!In ceea ce priveste oferta cu acea bautura alcoolica,se vede clar ca datorita incompetentei din aceasta redactie nu a fost nimeni capabil sa deduca,ca acea oferta era pentru invitati si nicidecum un meniu pentru boboci.
    Iar acel comentariu legat de copierea la bacalaureat nu cred ca isi are rostul deoarece reportajul era despre balul bobocilor.Asa ca nu mai interpretati dupa bunul plac al dumneavoastra si ganditi de doua ori inainte de a face public blamari la adresa cuiva!

    • Este totul foarte corect, așa cum spuneți voi. Mai ales Elena. Redacția este incompetentă, normal, voi sunteți competenți pentru că găsiți firesc ca lângă numele unui liceu de prestigiu să puneți sticla de vodcă, că e ”cool”. Dar de ce nu s-ar putea deduce, competentule în deduceri, că sticla de vodcă era pentru a atrage cât mai mulți elevi bucuroși să dea de dușcă ceva cu ocazia unei petreceri organizate într-un spațiu despre care se spune că are probleme cu organizarea la nivel de avize și autorizări? Dar de ce nu s-ar putea deduce că e vorba despre o afacere încheiată de câțiva șmecheri pe banii elevilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.