Cadastru gratuit în 6 localități din Neamț

cadastru 02Șase localități din județul Neamț vor beneficia, în perioada imediat următoare, de cadastru gratuit, se menționează într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit documentului citat, beneficiari vor fi locuitorii din Grumăzești, Bodești, Dobreni, Săbăoani, Tămășeni, Cordun.

În Regiunea de Nord-Est vor mai beneficia de această ofertă 1o localități: Dumești, Lețcani, Movileni (Iași), Sulița, Coșula, Copălău (Botoșani), Cornu Luncii, Preutești, Boroaia, Forăști (Suceava).

La nivel național, oferta ANCPI vizează 63 de comune, în afara celor menționate mai fiind prinse în program localitățile: Covăsânț, Fântânele, Frumușeni, Livada, Vladimirescu (Arad), Bethausen, Bara, Balinț, Secaș (Timiș), Vermeș, Berzovia, Măureni (Caraș-Severin), Pătulele, Vânjuleț, Rogova (Mehedinți), Logrești, Berlești, Hurezani, Țânțăreni (Gorj), Pielești, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești (Dolj), Diculești, Făurești, Valea Mare, Fârtățești (Vâlcea), Vișina, Milcov, Oboga, Vișina Nouă, Brastavățu, Vădastra (Olt), Recea, Izvoru, Miroși, Căldăraru (Argeș), Segarcea Vale, Lița, Ciuperceni, Traian (Teleorman), Bilciurești, Dobra, Băleni (Dâmbovița), 1 Decembrie, Copăceni, Clinceni (Ilfov).

„Acțiunea se desfășoară în perioada 2015-2023 și are ca obiectiv înregistrarea sistematică a imobilelor în 2.337 UAT- uri situate în mediul urban și rural. A fost instituit în scopul înregistrării gratuite a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari și, după caz, a dezbaterilor succesorale. Finanțarea pentru lucrările de cadastru general va fi asigurată din veniturile proprii ale ANCPI”, se precizează în comunicatul citat. (Mesagerul de Neamț)

2 comments

 • Q15

  noiembrie 12, 2015 at 10:00 pm

  Sa ne mai lase cu promisiunile acestea.Sint 4 ani de cind Romania a luat bani de la UE prin programul CESARE special pentru cadastru gratuit dar nu a facut nimic in acest sens.Sint prosti marii arendasi din tara sa piarda terenurile cultivate ilegal?

  Răspuns

 • L. Muraru

  iulie 10, 2017 at 10:15 am

  Buna ziua,

  Pe cine contactam ca sa avem parte de inscriere gratuita a terenului si imobilelor, va rog? In Neamt, Piatra Neamt exista o persoana anume disponibila si delegata? Am sunat la un cadastru din Bicaz si nu stie despre ce este vorba decat ca “va fi greu sa stea de vrba cu oamenii” despre aceasta procedura si prefera sa nu se implice in asa ceva. Dorim detalii va rugam. Multumim.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *