Dărâmător: Elena Laiu – SATISFĂCĂTOR, Stan și Floroaia – BINE

isj neamt conducere
În ordine crescătoare: Satisfăcător, Bine, Foarte bine

Inspectoratul Școlar Neamț trece prin zodia contestațiilor, după calificativele primite de la Minister de conducerea instituției. Elena Laiu, inspector general adjunct, a primit calificativul SATISFĂCĂTOR, în timp ce inspectorul general Viorel Stan și fostul adjunct Mihai Floroaia au primit BINE. Singura care a primit calificativul FOARTE BINE este Gabriela Banu, care nici nu a avut motive de contestație, desigur.

Situația pentru conducerea inspectoratului este foarte gravă. Chiar dacă generalul Stan, potrivit punctajului, poate fi menținut pe funcție, în cazul în care termină mandatul mai repede, nu va putea ocupa un post de director, evident, tot prin concurs, timp de 5 ani. De aceea a depus contestație, în speranța că lucrurile se vor rezolva. Probabil că, în cazul său, având în vedere experiența dobândită în multiple concursuri, există speranțe în acest sens.

La fel și Mihai Floaroaia, care a gestionat situația trei luni și care pare să fi fost luat la pachet, din cauza neregulilor din vară, de la bacalaureat și admiterea la liceu.

În cazul doamnei Elena Laiu, este mai greu de crezut că se va reuși performanța de a trece de la SATISĂFĂCĂTOR (punctaj undeva până la 79.99 din 100) la FOARTE BINE, mai ales că ea este privită de toți din jur ca fiind autoarea morală a tuturor calificativelor echipei. Va fi foarte greu chiar să-și mențină funcția, în noul context politic, calificativul primit însemnând și o monitorizare și o reevaluare a activității la un interval între 3 și 6 luni. Cel mai dificil va fi însă ca inspectorii generali (plinul și adjunctul) să se prezinte în fața celor pe care trebuie să îi controleze și să facă asta cu toată autoritatea pe care le-o oferă calificativele proprii obținute.

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *