Casian Harpa, victima studentului criminal, în stare critică

Casian HarpaUnul dintre tinerii care au fost înjunghiați în această dimineață în campusul Universității Cuza din Iași este Casian Harpa (20 de ani) din Ingărești, comuna Urecheni. El a fost găsit în camera inundată cu fum, alături de cealaltă victimă Victor Nour din Republica Moldova, pentru care medicii n-au mai putut face nimic. Conform administrației campusului, ceilalți doi studenți nu erau în cameră în momentul în care Aurelian Giosan și-a pierdut controlul și și-a atacat colegii cu cuțitul.

Casian Harpa era pasionat de muzică, cânta într-o formație și printre postările sale de pe facebook se numără și una în care anunța că a scos un CD.

E un copil excepțional, cuminte și liniștit, nu pot să-mi închipui cu ce l-ar fi putut supăra așa de mult pe colegul lui încât să bage cuțitul în el. Îmi vine să plâng”, ne-a declarat Ion Tănăselea, primarul de Urecheni.

Casian Harpa a inhalat mult fum din cameră și are căile respiratorii afectate, este intubat, operat, a avut multiple plăgi, din care unele extrem de grave la nivelul ficatului, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor lui de supraviețuire. Tatăl lui, căruia nu i s-a spus în ce stare este băiatul, se afla în drum spre Iași, la ora 13.

Inițial, Administrația campusului a comunicat un alt nume către secretariatul facultății. Era vorba tot despre un tânăr din județul Neamț, fost elev al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț. Ulterior s-au lămurit lucrurile și s-a constatat că a fost vorba despre o confuzie, cel despre care se vorbea mutându-se în altă cameră, dar figurând încă în scripte. În locul lui a venit Casian Harpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.