Oamenii Timpului îl trimit pe Iacoban în Suceava și o fac ziaristă pe Oana Bulai

Campania ”Oamenii Timpului”, pe care am ales să o mediatizăm din respect pentru idee, nu și pentru banii publici păpați cu nonșalanță de respectivii, și-a dovedit din plin utilitatea. Un fel de melanj între adevărata performanță la Mihaela Cristina Verzea, Daniel Tătaru, Dan Ostahie, Adrian Alui Gheorghe, elevii de la Petru Rareș, recunoștință pentru o activitate prestigioasă în cazul lui Virgil Răzeșu și interese de tot felul asupra cărora nu insistăm, campania fost mai mult una de promovare proprie și s-a bazat mai mult pe parteneri și sponsori publici.

Trebuie să remarcăm că, în Neamț, ei au reușit o performanță uluitoare, să o transforme pe domnișoara Oana Bulai în jurnalistă, în condițiile în care, în mod normal, ar fi putut, la fel de bine, să-i ia locul lui Adrian Alui Gheorghe ca scriitoare.

În altă ordine de idei, să remarcăm că atenția și documentarea celor de la Oamenii Timpului a fost perfectă în cazul președintelui Consiliului Județean Neamț, care apare în calitate de președinte la Suceava. Unii ar spune că e vorba de lucrat într-un fișier existent. Noi credem că e vorba de o confuzie acceptabilă, dacă se referă nu la funcția lui Constantin Iacoban, ci la locul nașterii. Nu mai vorbim aici despre faptul că nu s-a găsit un prezentator local, semn de mare apreciere, sau că Irina Păcurariu, om de mare valoare, nu prea are legătură în activitatea ei cu județul Neamț.

Pentru conformitate, vă prezentăm comunicatul final al campaniei, ocazie cu care-i felicităm pe cei care au fost nominalizați și pe cei care au dat banii. Sincer, sperăm ca în unele cazuri să nu se confunde lucrurile. (V.B.)

Nemțenii și-au onorat Oamenii Timpului!

Sâmbătă, 7 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului Tineretului, a avut loc Gala Locală Oamenii Timpului din Județul Neamț. Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria persoanelor care au decedat în clubul bucureștean Colectiv.

oamenii timpuluiÎn prima parte a Galei a avut loc prezentarea nominalizaților Oamenii Timpului din Județul Neamț: Adrian Alui Gheorghe (Literatură), Andrei Dăscălescu (Arte), Daniel Tătaru (Educație și cercetare), Ana Săvescu (Societate civilă), Irina Păcurariu (Diplomație publică), Mihaela Cristina-Verzea și Nicolae Dumitrașcu (Memorie și istorie), Oana Bulai (Jurnalism), Grupul de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” (Tinere valori), Virgil Răzeșu (Sănătate) și Dan Ostahie (Antreprenoriat). „Trebuie să ne cunoaștem valorile, să le sprijinim și să le susținem permanent. Este foarte important ca, la nivelul Regiunii de Nord-Est să ne reprezinte astfel de oameni. Vom depune eforturi pentru a-i avea și la Iași, la Gala Extraordinară de la Iași, dacă se poate pe primele locuri”, a declarat dl. Constantin Iacoban, Președintele Consiliului Județean Suceava, partener oficial al Campaniei Oamenii Timpului.

Un alt susținător important al Campaniei a fost Primăria Municipiului Piatra Neamț. „Dacă pereții acestei clădiri ar putea vorbi, am putea afla cu toții câte nume mari au trecut prin această clădire. Da, este foarte important să ne recunoaștem valorile și să le promovăm. Orașul și județul Neamț au mulți oameni care merită a fi promovați de către noi. Cuvântul de ordine al acestei Campanii, al acestui eveniment, este valoarea. Albert Einstein spunea să încercăm să fim oameni de valoare, nu neapărat oameni de succes. Uitându-mă la lozincile pe care oamenii le strigă în aceste zile în București și în marile orașe, mă încearcă un sentiment de bucurie pentru că simt că a venit vremea oamenilor de valoare”, a afirmat dl. Dragoș Chitic, Primarul Municipiului Piatra Neamț.

Un mare sprijin în organizarea evenimentului a fost acordat de către echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Când am aflat de Campania Oamenii Timpului am fost entuziasmat și am transmis organizatorilor aprecierea și susținerea mea. Cultura, creația, munca temeinică, valorile în care credem sunt enzimele protectoare, dătătoare de viață ale unui popor, și, întotdeauna, cei care le dau viață sunt adevărați Oameni ai Timpului și, chiar, ai Timpurilor, iar în fața lor ne înclinăm cu respect. Datoria noastră este să-i recunoaștem și să-i prețuim, iar datoria lor este să nu renunțe”, dl. Vasile Asandei, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol susținut de către Delia Tărcăoanu, Radu Moroșanu și Emmy-Constantin Dumitru, elevi ai Liceului de Artă Victor Brauner Piatra Neamț, solista Teodora Sava și interpretul de muzică folk Paul Arva. Prezentatorul Galei a fost jurnalistul Cătălin Sava.

Partenerii locali ai Campaniei Oamenii Timpului au fost: Consiliul Județean Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Central Plaza Hotel, Asociația TAGMA – Tinerii de azi, generația de mâine, Atelierul 6AM LOOK, Sissy Atelier, Florăria Clematis, Liceul de Artă Victor Brauner Piatra Neamț, Teatrul Tineretului, Mesagerul de Neamț, Ziarul Ceahlăul, ZCH News, Pedagogul.com și, nu în ultimul rând, dl. Constantin Teodorescu.

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.