Bârfe de inspectorat, la final de an

pietricica turism
  • papagali-660x375Zice-se că după sărbătorile de iarnă, după seara de Vasile Sfântul, unii directori de școală vor fi nevoiți să își axeze activitățile exclusiv pe munca de la catedră. În sensul că vor fi îndrumați să se lase de partea cu managementul, o mulțime de înlocuitori mergând în această perioadă la colindat peste tot pe unde se crede că pot fi ajutați cu o recomandare. Motivele par să plece de la defectuoasa comunicarea cu inspectorii școlari, de la raportările fantasmagorice pe care aceștia le fac când vine vorba de transmiterea unor informații cerute de forul superior. Nu vor fi prea mulți, dar până când Ministerul Educației va da drumul la examenele pentru ocuparea scaunelor directoriale, ceva rotire a cadrelor va mai fi.
  • Tot pe linie de ”YSJ”, se pare că unii profesori au ținut să le spună inspectorilor aflați în teritoriu că inspecțiile școlare nu prea își au rostul. În parte, pentru că vizita șefilor nu se lasă decât cu motive de sancțiuni și că pe partea binelui învățământului nemțean nu se văd mari modificări. Plus că unii pun la îndoială competența controlorilor. Pe de altă parte, inspectorii dau asigurări cui vor să-i asculte și să-i creadă că astfel de ”verificări” au menirea de a remedia problemele din sistem și nici pe departe da zgâlțâi scaune. Cu atât mai mult dintre cele bătute în cuie.
  • Se pare că din triada celor nemulțumiți de calificative, vremelnic trecători prin funcția de general, cel mai mare în grade din Neamț ar fi tentat să renunțe la a se certa cu căpetenia de la sediul central (a se înțelege Ministerul Educației – n.r.), după ce a fost categorisit doar cu calificativul ”Bine”. Motivul? „Șansa” de a pierde funcția, mai devreme decât s-ar aștepta unii. Că doar s-a schimbat schimbarea la minister. Deși nemulțumit de punctaj, se pare că acesta a fost îndrumat de avocatul personal să stea cuminte. Uneori un ”Bine” se dovedește a fi foarte bine, mai ales în vremuri de restriște când prietenii de conjunctură își caută alți susținători. Iar în caz de revoltă, binele poate să se transforme ușor în ceva nu prea satisfăcător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.