”Noi, Mișcarea Populară, vrem să câștigăm alegerile în Neamț!”

În prezența secretarului general Dorel Onaca, a secretarului general adjunct Ștefan Burlacu, și a vicepreședintelui Petre Movilă, Mișcarea Populară și-a prezentat vârfurile de lance cu care va ataca și și-a propus să și câștige alegerile locale de anul viitor: Laurențiu Cristinel Dulamă, împreună cu echipa de 29 de consilieri locali, pentru Primăria Piatra Neamț, Aurelian Constantin Iancu, împreună cu echipa de 26 de consilieri locali, pentru Primăria Roman, Constantin Boroaia, împreună cu echipa de 24 de consilieri locali, pentru Târgu Neamț, Tomiță Țurcanu și echipa de 21 de consilieri locali pentru Roznov, precum și Daniel Dumitru Apostolescu, împreună cu 19 consilieri locali, pentru Bicaz.

mp lansare (1)
mp lansare (5)
mp lansare (6)
mp lansare (4)
mp lansare (2)
mp lansare (3)

De altfel, a fost o întâlnire în care discursurile locale s-au axat pe ideea de echipă și unitate, iar cele ale liderilor centrali pe mobilizare și avantajul reprezentat de președintele formațiunii, Traian Băsescu.

pmp dulamaLaurențiu Dulamă: ”Vreau, împreună cu echipa și cu locuitorii municipiului, să demonstrez că Piatra Neamț chiar are viitor”

Mă cunoașteți, unii de foarte mult timp, alții mai de curând. Sunt Laurențiu Dulamă și vreau să vă spun, cu fermitate, candidez pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț! Fac acest lucru din partea partidului Mișcarea Populară, o apariție nouă pe scena politică românească, în care am concentrat experiența politică a unor personalități, care au demonstrat și au făcut performanță, cu avântul multor oameni și tineri, care nu au mai făcut politică și care își doresc să facă performanță la ei acasă, la Piatra Neamț, nu prin țări străine. Suntem cu toții astăzi în Mișcarea Populară, într-un partid pe care cred că toți ni l-am dorit și ni l-am imaginat și, iată, am reușit să fim atâția aici, avându-l în mijlocul nostru pe cel care a fost cel mai bun președinte al României, Traian Băsescu. În acest moment, suntem singurul partid care facem opoziție cu adevărat în România, singurul partid care am ieșit cu candidații pentru alegerile locale din 2016. În Piatra Neamț, un oraș în care dreapta a câștigat întotdeauna, eu și echipa de consilieri prezenți în sală vrem să câștigăm la Piatra Neamț! Vrem un Consiliu Local în care candidații noștri să aibă un cuvânt greu de spus pentru interesul dvs., al pietrenilor, să nu fie o mașinărie de vot pentru interese private. Avem candidați oameni tineri, oameni cu idei, cu personalitate, dornici să demonstreze că se poate face politică și cu gânduri curate! Sunt și oameni cu experiență, care au înțeles că democrația este, cu adevărat, puterea poporului! Împreună cu aceștia, noi, Mișcarea Populară, vrem să câștigăm alegerile în Neamț și în țară! Eu, Laurențiu Dulamă, vreau să câștig alegerile la Piatra Neamț și, împreună cu această echipă și cu locuitorii municipiului, să demonstrez că Piatra Neamț chiar are viitor! Vă invit să ne redescoperim identitatea de pietreni, de nemțeni, de români!”.

pmp iancuAurelian Constantin Iancu: ”Suntem o echipă unită și conștientă că la Roman va fi o luptă aprigă”

Inginer metalurg de formație, acum la 47 de ani, cu opt ani experiență la fabrica de țevi și 7 în sectorul nonguvernamental, în cadrul unei asociații pentru servicii pe piața muncii, cu propria firmă de construcții de zece ani, Aurelian Iancu vrea să fie primar al municipiului Roman: ”Am intrat în Mișcarea Populară la începutul anului trecut, iar din august 2014 sunt președintele organizației Roman. La Roman, suntem o echipă tânără, de oameni care nu au mai făcut politică până acum, o echipă unită, conștientă că, la Roman în special, o să fie o luptă destul de aprigă, dârză, pentru primărie și consiliul local. Am toată încrederea în echipa care mă susține. N-o să pregetăm niciun efort ca să putem reprezenta partidul și comunitatea așa cum merită, pentru că noi vrem să facem altfel de politică”.

pmp turcanuTomiță Țurcanu: ”Vreau ca Roznov să meargă așa cum merge firma mea”

La 37 de ani, Tomiță Țurcanu este cel mai tânăr candidat anunțat pentru funcția de primar și are planuri foarte clare pentru orașul său natal, Roznov: ”Am fost plecat din țară mulți ani, am avut o firmă de construcții în afară. M-am întors în 2008, iar în 2009 am deschis o firmă de construcții în România, firmă care merge bine. Pentru Roznov, aș dori să meargă orașul cum merge și firma mea de construcții. Asta îmi doresc! Avem o echipă tânără și mergem înainte!”.

pmp apostolescuDaniel Dumitru Apostolescu: ”Suntem hotărâți să schimbăm ceva în Bicaz, să facem o politică a locului”

Șef al stației CFR Bicaz, Daniel Dumitru Apostolescu declară că a început politica în Mișcarea Populară: ”Am început cu o echipă tânără. Toți suntem hotărâți să schimbăm ceva în orașul Bicaz, să facem o politică a locului, bazându-ne pe nevoile și nemulțumirile din zonă, pe exploatarea potențialului turistic. Pentru că e păcat de zonă să o lăsăm să se irosească. Mizăm pe sprijinul tinerilor, fiindcă ei au fost în stare să facă schimbarea și vor reuși, și de acum încolo, să schimbe ceva în politica și atitudinea celor care gestionează și guvernează locurile în care trăim. Mulțumesc pentru încrederea acordată și să avem succes!

pmp boroianuConstantin Boroianu: ”Vreau să arăt că și la Târgu Neamț se pot face mult, multe lucruri bune”

Absolvent al Facultății de energetică din Iași, fost director al IGO Târgu Neamț și, ulterior, om de afaceri până-n ziua de azi, acum în vârstă de 62 de ani, Constantin Boroianu vrea să fie primar al orașului de sub Cetate din partea Mișcării Populare ”în primul rând pentru că, în cei 25 de ani, la conducerea orașului s-au perindat mai mulți primari, niciunul din zonă, toți veniți din altă parte. M-am hotărât să candidez și să câștig aceste alegeri, considerând că am o exepertiză. Cine e mai în vârstă știe cum comunalele se ocupau de apă, canal, salubritate, spații verzi, fond locativ, tot ce reprezintă azi administrație locală. Consider că știu ce înseamnă administrație locală. Vreau să fac ceva din Târgu Neamț, pentru că acolo m-am născut. Sunt convins că voi reuși să arăt că și la Târg se pot face multe, multe lucruri bune, nu doar administrație din birou. Consider că administrație se poate face numai pe teren și, prin exemplu personal, se poate mobiliza comunitatea”.

pmp onacaDorel Onaca: ”Nu așteptați pe nimeni să vă invite la putere, trebuie să câștigăm alegerile!”

Secretarul general al MP a avut un mesaj de mobilizare pentru colegii de la Neamț: ”Prezența dvs. aici este una voluntară. Mișcarea Populară nu poate să vă ofere, ca la alte partide, funcții de consilieri, primari, parlamentari, pentru că nu a participat la alegerile locale. Mișcarea Populară, acum, împreună cu dvs. și cu președintele Traian Băsescu, este alternativa serioasă pentru România. Dacă vă uitați la ultimele alegeri, pe tabel au apărut PSD, PNL, PPDD, PDL și PMP. Acum, PDL nu mai există, PPDD nu mai există, au rămas PSD, PNL și Mișcarea Populară. La PSD, vedeți ce se întâmplă, Liviu Dragnea este cel mai tare președinte: în două săptămâni a reușit să-și scoată partidul de la guvernare! Vă dați seama ce o să facă în continuare… PNL, la fel, a strigat în fiecare zi «Jos Ponta, jos Guvernul, că venim noi», l-au încălzit pe dl. Predoiu și a fost prim-ministru o seară, că joi dimineața i-au tras preșul și nu l-au mai nominalizat. Dacă acest două mari partide, PSD și PNL, nu și-au asumat responsabilitatea de a avea prim-ministru și au apelat la așa-ziși tehnocrați, ăștia nu mai au ce căuta în politică! Politica înseamnă responsabilitate! Omul care vrea cu adevărat să facă politică vine acum, voluntar, nu la ciolan! Uitați-vă în stânga și în dreapta dvs. și aceștia să fiți candidați la funcția de primari, de consilieri, nu aceia care vor veni în pragul campaniilor, când vor vedea că Mișcarea Populară va câștiga alegerile! Cei care sunteți acum umăr la umăr, unul lângă altul la greu, trebuie să faceți echipă! În acest moment, culoarul este deosebit de favorabil Mișcării Populare. Vreau să vă faceți cunoscuți! Orice partid, ca să conteze pe scena politică, trebuie să aibă o bază organizatorică solidă, la sate, comune, orașe, municipii. Mobilizarea și responsabilitatea sunt ale dvs. Acum simțiți greu asta, pentru că nu avem consilieri locali, primari, dar cu atât mai mare va fi succesul. Toate partidele – mă rog, toate, că de fapt mai sunt două și nici ele nu se simt prea bine, mă refer la PSD și PNL – au o bază, dar nu au lideri. Dragnea v-am spus ce-a făcut. La PNL nu știu cine e președinte. Mișcarea Populară are o bază voluntară, neplătită, iar asta înseamnă că e și solidă, înseamnă suflet, înseamnă că sunteți aici pentru a mișca lucrurile. Și avem, spre deosebire de ceilalți, un lider puternic, care face cât toate consiliile și primarii celorlalte două partide, iar acela nu e altul decât președintele Traian Băsescu. Mișcarea Populară este a oamenilor, nu a liderilor, așa că Mișcarea Populară este a dvs.! Puterea nu se primește, puterea se câștigă. Nu așteptați pe nimeni să vă invite la putere, trebuie să câștigăm alegerile, iar pentru asta trebuie oameni competenți, care să completeze echipa Mișcării Populare!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *