Cifre sumbre pentru viitorul învățământului nemțean * Proiectul de școlarizare 2016-2017

elevi 04Avertismentul că populația școlară din România este în scădere dăinuie de câțiva ani și iată că nici județul Neamț nu constituie o excepție.

Una dintre loviturile pe care învățământul nemțean o va resimți din plin, ca urmare a scăderii demografice, se va vedea începând cu anul școlar 2016-2017, când din județ vor dispărea 13 clase de a IX-a.

Datele făcute publice de reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț referitoare la planul proiectului de școlarizare pentru anul școlar viitor arată că se vor putea constitui doar 170 de clase a IX-a, față de cele 183 de clase existente în prezent:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2016/01/ISJ-Comunicat-de-presa-8.01.2016.pdf

În Piatra-Neamț și zonă, numărul claselor de-a IX-a va fi diminuat cu 7, în Roman și zonă – cu 6. Mai mult, o clasă va fi transferată din zona Bicaz – Valea Muntelui către Piatra-Neamț.

De departe, cel mai bine poziționat liceu, în ceea ce privește numărul de clase, rămâne Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” din Târgu-Neamț. Acesta va putea constitui 16 clase. (M. TEODOROF)

4 COMENTARII

  1. BUNA ZIUA, AM VAZUT CA SUNTETI UNUL DINTRE ZIARELE CARE DATI ADEVARUL PE FATA.AM O INTREBARE SI V-AS RUGA CA TOT AVETI TRECERE LA DOMNUL GENERAL SA VA SPUNA PE CE MOTIV A DIMINUAT O CLASA LA LICEUL COMERCIAL SPIRU HARET,TINAND CONT CA S-AU CERUT DOUA CLASE SI SCOALA A AVUT REZULTATE FOARTE BUNE LA EVALUAREA NATIONALA SI LA BACALAUREAT.VA SPUN EU DOMNUL STAN VREA SA INFIINTEZE MAI MULTE CLASE LA TRAGU NEAMT.NU VI SE PARE SUSPECT SA SE INFIINTEZE ASA DE MULTE CLASE LA TARGU NEAMT,MAI ALES CA A FOST SCANDALA ASA MARE LA BACALAUREAT.POATE GASITI DUMNEAVOASTRA RASPUNSURILE.SAU POATE NU SE VREA SE SA VADA CA LA TARGU NEAMT ACTIONEAZA DOAMNUL ARSENE MARELE SEF DE LA PSD SI DOAMNA GENERAL LAIU MAREA SECRETARA A PSD-ULUI.DOMNUL STAN DOAR E DE LA PSD.CE CONTEAZA CA PROFESORII MUNCESC SI ELEVII AU REZULTATE FOARTE BUNE. DOMNUL STAN DA CU PICIORUL,FUNCTIA SI SCAUNUL CONTEAZA.PAI E MAI BINE SA PROMOVAM FRAUDA SI MAGARIILE.POATE FACETI O ANCHETA IN ACEST SENS SA VEDETI CUM SI-A BATUT JOC DOMNUL STAN DE CADRELE DIDACTICE DE LA LICEUL COMERCIAL SPIRU HARET.DOMNUL STAN VREA SA INSTAUREZE DICTATURA IN JUDETUL NEAMT.MAI ALES CA ANUL ACESTA SUNT ALEGRI SI VREA SA MAI RAMANA PATRU ANI LA ISJ.

  2. Conducerea liceului si Consiliul de administratie au luat atitudine. A fost facuta o contestatie preliminară la hotarârea CA al ISJ Neamt, deoarece au fost solicitate 2 clase si s-a aprobat 1. Rezultatul contestaţiei este cel pe care îl vedeţi!
    Întrebările retorice au şi răspuns dacă doriţi să-l căutaţi. Poate cu ajutorul dumneavoastră vor vedea şi alţii cum se stabilesc priorităţile învăţământului nemţean. Sau oare nu doriţi acest lucru?

  3. Nu știu ce credeți dumneavoastră despre Liceul Tehnologic “Spiru Haret”,dar ca elev a acestei instituții nu văd cum s-ar putea îngrămădi aproximativ 60-65 de copii ,actual împărțiţi în două clase,în una singură! Mie îmi place acest liceu. Profesorii sunt oameni serioși. Pot să învăț bine, iar dacă vreau să știu mai mult e de ajuns să întreb. De ce să lăsați profesori fără catedră? Nu vi-i milă că și așa muncesc aproape pe degeaba?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.