Cum a politizat PNL-ul conflictul de la Liceul Tehnologic ”Vasile Conta”

20160128_154305 După ce ”Mesagerul de Neamț” a demonstrat că, la ”Vasile Conta”, există un conflict generat de managementul instituției, aleșii locali ai PNL au găsit prilejul să politizeze o problemă, pe care o puteau rezolva mult mai simplu, de pe vremea când votau cot la cot cu PSD-ul în USL. Așa că au inițiat un proiect de hotărâre cu privire la transferul Grădiniței nr. 1 către Școala Humulești (transfer care ascunde interese de încadrare, în treacăt fie zis) și, în ședință, prin luări de poziție și declarații, au cerut demisia directoarei Ingrid Karina Cojocariu.

Maria Vrînceanu: „Școlile și grădinițile sunt, administrativ, în subordinea Consiliului Local. Am citit doleanțele personalului de la grădiniță, prin adresele pe care le-au trimis și la Consiliul Local și am observat o gravă lipsă de comunicare între conducerea liceului și întreg colectivul de la grădiniță. În referatul colectivului de la grădiniță, se arată că doamnele de acolo sunt marginalizate, umilite și li se încalcă drepturile. Corect ar fi fost să nu fim nevoiți să transferăm o unitate școlară pentru a mențiune un singur om în funcție. Din punctul meu de vedere, ar trebui ca managerul acestui liceu să aibă demnitatea să-și dea demisia. Sau cel care a numit-o manager să o demită. Mi-ar fi plăcut ca astăzi, să fie prezent și managerul liceului. La acest liceu, s-au făcut și unele nereguli, unele încălcări ale legii, respectiv fals în acte. Doamna manager demite, pe timpul vacanței, cadre didactice, închide grădinița, invocând o decizie a Consiliului de Administrație. Numai că, în CA nu s-a discutat nimic despre acest lucru. Am verificat procesul verbal și am constatat că s-a făcut completare în procesul verbal. E grav”!

20160128_140921Traian Humulescu, viceprimar: „Ar fi fost bine dacă, astăzi, ar fi venit și doamna director Cojocariu Karina și doamna Agapie Luminița, pentru că e nevoie de măsuri urgente. Toate doamnele de la grădiniță și-au manifestat nemulțumirea față de conducerea liceului, iar această stare trebuie să înceteze. Nu trebuie să mai tolerăm aceste aspecte!

* Replica primarului Daniel Harpa și a PSD-ului

Primarul orașului Târgu Neamț a încercat să transmită că nimeni nu o protejează pe directoarea de la Conta și că lucrurile vor intra foarte curând pe un făgaș normal. „După cum ați văzut, este un proiect inițiat de domnii consilieri PNL și este normal să fie inițiat în special de doamna Vrânceanu, pentru că este în Consiliul de Administrație la Liceul Conta. Întrebarea este de ce acele două doamne educatoare, care au luat cuvântul în sala de ședințe, sunt membre PNL – una dintre doamne este președintă la Organizația de Femei, iar cealaltă membră marcantă. Nu am vrut niciodată să amestec politica cu școala, așa aș fi putut și eu să aduc două simpatizante sau membre PSD, să discute în contradictoriu cu dumnealor.

Eu le dau dreptate și le-am dat dreptate întotdeauna. Este o problemă a conducerii Liceului Conta și vă asigur că această problemă va fi rezolvată în cel mai scurt timp, dar, repet: nu trebuie să se amestece politica cu instituțiile de învățământ.

Greșeala este a doamnei director, care trebuie să răspundă, nu numai pentru această petiție, de la Grădinița Nr. 1, ci și pentru tot ce s-a întâmplat negativ la Liceul ”Vasile Conta”! Dar trebuie să apreciem și să aducem aminte tuturor că, la acest liceu, avem și performanță și s-au făcut și multe lucruri bune, în cei 3 ani, de când doamna director este acolo. Una peste alta, în cel mai scurt timp, problema la Liceul ”Vasile Conta” va fi rezolvată. Niciodată nu m-am opus mutării grădiniței la Școala din Humulești, dar nu putem face acest lucru, fără a respecta legislația în vigoare”, a declarat Daniel Harpa.

Vasile Dron, consilier local PSD: „Noi avem membri în CA la acest liceu și ar fi trebuit să ne prezinte o situație. Însă nu mi se pare normal să purtăm niște instituții de colo-colo, pentru că nu există comunicare între două-trei persoane. Să se vină cu o analiză clară, pentru a putea lua măsuri. Și nu e o idee bună să mutăm o grădiniță în timpul anului școlar”.

Marian Viorel, consilier PSD: „Este nefiresc ce se întâmplă și se poate crea un precedent. Peste o lună de zile, putem avea alte solicitări să mutăm școli. Nu putem muta instituții și să păstrăm oameni. Nu e normal ca un om sau doi oameni să schimbe instituții”.

Prin vot, proiectul a fost aprobat, PNL având majoritate în legislativul târgnemțean. Lucru care, oricum, nu contează în acest caz, Inspectoratul Școlar Neamț fiind cel care decide. Și este greu de crezut că va accepta o mișcare de acest fel în timpul anului școlar. Oricum, ca exercițiu electoral, a fost o repetiție asupra a ceea ce ne putem aștepta de acum încolo în Consiliul Local Târgu Neamț.

Alegerile locale sunt programate pentru 5 iunie 2016.

V. BĂLĂNESCU

reclama psd

1 COMENTARIU

  1. Slaba conducere…slaba de tot!Tot ce s-a pus director in Targu Neamt dupa 2012 ,de catre primarie..e de rasul lumii.Asa se intampla, cand avem sefi alesi la nivel de primarie , cetateni care nu stiu carte si nu au stofa de sefi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.