Superlativele Mesagerul de Neamț * Bule și demnitari

pietricica turism

”Anul care s-a-ncheiat/ A fost mândru și bogat/ (…)/ Pentru zile minunate/ De partid asigurate”. S-a dus și 2015, ducă-se pe pustii, că an mai prost ca ăsta n-a fost decât 2014. Și 2013… Și 2012 și încă vreo douăzeci dinaintea lui… Privind retrospectiv și introspectiv, în sus și-n jos, dar mai ales în dreapta și-n stânga, că nu se știe cine ascultă, s-ar cuveni să dăm niște premii celor care s-au distins prin restanțe și prestanțe, celor care, în ciuda tuturor (și mai ales a noastră), au încheiat anul cu 2015 în sus.

Categoria ”La vremuri noi, tot noi”

 • Nominalizări

– Ion Asaftei, pentru că se consideră șef de partid și les connaisseurs care-i calcă pragul la hanul proprietate sunt gata să jure că așa este.

– Stejărel Nistor, pentru că este șeful unui partid pe care nu-l găsește și de aceea se oferă ca șef la orice alt partid, în numele căruia să poată negocia locul din secțiiile de votare.

– Ionel Arsene, pentru că Gheorghe Ștefan și Liviu Dragnea.

– Eugen Țapu Nazare, pentru că nu are nicio legătură cu nepotismul, lucrările publice și condamnă politicianismul, nesimțirea și lăcomia foștilor colegi de la PSD.

– PSD Neamț, pentru că e sigur că va găsi 50 de oameni care să îndeplinească criteriile de integritate ale partidului și nu va fi nevoit să se împrumute de la liberali.

– Liviu Brătescu, pentru că s-a convins de calitățile de om politic ale lui Laurențiu Leoreanu, omul care a ținut-o în brațe pe Elena Udrea până să ajungă deputat și care acum este gata să-l ierte pe Brătescu pentru că a candidat împotriva dragii de Elena.

 • Premiul ”Omul anului în politica județului”:

marius rogin 2– Marius Rogin, fost deputat PDL, pentru modul inteligent cum conduce PNL Neamț, prin intermediari plătiți chiar de cei care se lasă conduși.

 

 

 

 

 

 

Categoria ”Cu așa parlamente se fac legi, cu așa administrație se aplică”

 • Nominalizări

– Laurențiu Leoreanu, primarul de Roman, pentru că a fost om de încredere pentru Gheorghe Ștefan, Culiță Tărâță, Elena Udrea, Ioan Chelaru, Ionel Arsene și acum este un intransigent și inflexibil PNL-ist, gata să lupte pentru cinste, integritate, transparență, partidul Roman, partidul Neamț și orice alt partid este dispus să-l primeascu cu tot cu voturile pe care crede că le are pe persoană fizică care este.

– Ion Rotaru, fost primar la Piatra Neamț, aflat de două mandate la Alexandru cel Bun, pentru că se bate să construiască un Aqua Land, ca să nu intre la apă.

– Consiliul Județean Neamț, pentru că și-a pus câte 11 agamani la Apa Serv și Troleibuzul, ca să reprezinte interesele județului și tot nereprezentate sunt, în vreme ce remunerațiile, deloc mici și deloc după buget, merg înainte, conform modelului de economie și cumpătare implementat de parlamentari.

– Consiliul Local Piatra Neamț, pentru că duce tradiția mai departe și pregătește o nouă ediție de succes a cărții lui Emil Gârleanu, ”Din lumea celor care nu cuvântă”.

 • Premiul ”Omul anului în administrația județului”

gheorghe stefan 2– Gheorghe Ștefan, pentru că datoriile făcute în cele două mandate și jumătate ale lui nu vor putea fi plătite de urmașii urmașilor săi într-ale administrației nici în trei-patru cincinale. Lucru valabil și la capitolul ”Realizări”.

 

 

 

 

Categoria ”Aceste ONG-uri modificate genetic”

 • Nominalizări

ong-uri 2– Toate organizațiile non-guvernamentale, asociațiile și fundațiile non-profit care fac profit și prestează activități sociale pe bază de voluntariat răsplătit cu bani de la primării și Consiliul Județean.

 • Premiul ”Mic și fraier”
 • cetățeanul bine plătitor de taxe și impozite.

 

 

 

 

Categoria ”Ciocu’ mic și joc de glezne”

viorel-mastacaneanuO singură nominalizare și un singur câștigător pentru premiul ”Omului anului în sport”

 • Viorel Măstăcăneanu, pentru promovarea a două sporturi specifice județului: fuga de răspundere și aruncatul cu bani publici în fotbalul nemțean.

Premiul se atribuie retroactiv, în așteptarea tărăgănatelor anchete din jurul clubului și a și mai tărăgănatelor procese de recuperare a banilor, cu Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț în roluri principale.

 

 

Categoria ”Te doare mintea”

 • Nominalizări:

– Dr. Valeriu Andrița, pentru că vrea și pentru că nu renunță la planul de a-l da jos pe directorul Spitalului Județean, ca să-i facă loc turnant unui apropiat de-al său, familiarizat cu conducerea unui spital, mai ales că, între timp, a apărut aparatură modernă, este mai multă curățenie, sunt planuri întocmite etc.

– Dr. Dan Morenciu, pentru că este indispensabil, greu de distrus, greu de urnit, greu de schimbat și, potrivit pregătirii profesionale, știe exact cum se menține șira spinării foarte flexibilă.

 • Premiul ”Omul anului în sănătate”

ioan lazar– Dr. Ioan Lazăr, directorul Spitalului Județean, pentru că a reușit să-și păstreze funcția chiar și după ce a schimbat bodyguarzii, și pentru că a reușit să spargă monopolul lucrărilor scumpe și supraevaluate, venite pe AXA intereselor în lucrările de la spital.

 

 

 

 

 

 

Categoria ”Chipiu-i fruncea!”

 • Nominalizări:
 • Comisarul șef Ioan Catană, pentru că miel și pentru că pensie.

 • Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț, pentru curajul cu care se judecă prin instanță cu Consiliul Județean, pentru o magazie.

 • Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava” Neamț, pentru că, după ce Bucureștii s-au fript cu ciorbă, la Neamț se suflă și-n iaurt.

 • Premiul local pentru pace:

politia locala si orlandoPoliția locală Piatra Neamț, pentru că este admirabilă, este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire; premiul este asigurat, cu multă gentilețe, de familiile Neda și Bozu.

 

 

Categoria ”Doamne ajută!”

Premiul ”Femeia anului în politică, administrație, asistență socială și toate cele” are o singură nominalizare și un singur câștigător:

soroceanu 1Daniela Soroceanu, pentru că poate, pentru că este, pentru că știe și pentru că nimeni nu i-a găsit contracandidate. (Mesagerul de Neamț)

1 COMENTARIU

 1. Misto. Felicitari!
  Mai lipseste o nominalizare, aceea a lui Viorel Stan de la ISJ Neamt, doftorul in management care, s-a opintit de vreo 2 ori sa ia concursul si care distruge cu succes intreg invatamantul din judet…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.