Un director de spital din Neamț renunță la post

IMG_20150923_125403Ceea ce multă lume își dorea, ca un manager de spital să renunțe la post în urma presiunilor de tot felul pe care le-a suportat în ultima perioadă, s-a întâmplat, dar la Târgu- Neamț, nu la Piatra Neamț, așa cum se fac de mai mult timp cărțile prin tot felul de localuri bahice, unde, pe lângă băuturi, se poate pune și de-o bârfă constructivă.

În ciuda rezultatelor obținute și a laudelor primite, postul de manager la Spitalul Orășenesc ”Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamț va fi scos la concurs în perioada următoare, ca urmare a încetării mandatului actualului manager dr. Mihaela Antohi. La pachet, va fi scos și postul de director medical. „Atât postul de manager, cât și cel de director medical de la spitalul din Târgu-Neamț vor fi scoase la concurs. Așteptăm să se înscrie la concurs persoane doritoare să ocupe aceste funcții. Doamna doctor Antohi a adus spitalul pe linia de plutire, am reușit să-l acredităm și sperăm să apară două persoane profesioniste care să continue ceea ce am început. Probabil va fi tot un medic viitorul manager”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Actualul manager dr. Mihaela Antohi a preluat șefia spitalului din Târgu-Neamț în luna ianuarie a anului trecut. Medic primar medicină internă, cu competență în ecografie generala, specialist diabetologie, dr. Mihaela Antohi a mai fost manager plin al spitalului și în perioada 2005-2009. Într-un fel, în cazul doamnei doctor se potrivește zicala, ”maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece”!

Surse din zona medical- administrativă a orașului dau deja ca sigură câștigarea concursului de un medic de la Bicaz care ar fi așteptat să se întoarcă la obârșii. Evident că pentru asta s-ar fi purtat negocieri și este de văzut dacă oferta de pe malul Ozanei va fi mai tentantă decât cea de la Bicaz. Mai ales că, se spune, în felul acesta se vor câștiga doi medici pentru spital. Iar dacă și a doua funcție va fi obținută tot în urma unui transfer de la Bicaz, cu atât mai bine. Cât privește concursul, el va fi așa cum s-a stabilit, corect și transparent.

V.B.

 

7 comments

 • Bogorea Ionuț

  ianuarie 7, 2016 at 3:46 am

  Da!
  Dl Mircea Pintilie este afectat!
  Merge fosta dublu interimara la dublu Miscarea Populara Basescu?

  Răspuns

 • Bogorea Ionuț

  ianuarie 7, 2016 at 3:51 am

  Da!
  Suferinta se citeste Mircea Pintilie

  Răspuns

 • derbedeul

  ianuarie 7, 2016 at 3:47 pm

  Usor usor toti care vin pleaca de -bicaz-Oare de ce?

  Răspuns

 • giroscop giroscopescu

  ianuarie 9, 2016 at 5:56 am

  sunt unii care nu-și găsesc locul :
  erau la Targ și nu le era bine, au fot primiți la Bicaz
  acuma sunt la Bicaz, li s-a oferit de toate, probabil sunt la fel, nemulțumiți și vor din nou la Targ
  restul nu contează (de ex: așteptările din partea lor neonorate)
  este dreptul lor sa încurce ba pe unii ba pe alții

  Răspuns

  • Vasile Alecsandri

   ianuarie 11, 2016 at 9:01 am

   Pleacă toți pentru ca nu sunt tratați cum trebuie…. Sunt unii care se cred “stăpânii spitalului Bicaz”.

  • derbedeul

   ianuarie 11, 2016 at 3:41 pm

   Dreptate mare ai domnule Alecsandri,
   si dumitale Giroscopescule-eu doar am formulat o intrebare nu o acuza;
   iar cel ce acuza nu se si disculpa

 • Nelu

  ianuarie 9, 2016 at 11:34 am

  Pai doamnei manager i s-a terminat al 2lea mandat ilegal interimar de 6 luni. A fost desemnata de primar de doua ori manager interimar,a cate 6 luni mandatul.Deci pe doamna nu o fugareste nimeniu din post..doar ca nu se mai poate prelungi mandatul interimar a treia oara,ilegal ca si a doua oara de fapt!CINE VA FI DIRECTOR DE SPITAL….VA FI SIGUR DOCTORUL CHIRURG LUCACHI ,FINUl DE CASATORIE A PRIMAURLUI HARPA,DAR CARE NU SE VA PREZENTA LA CONCURS CA NU INDEPLINESTE CONDITIILE LEGALE ALE POSTULUI SI VA FI NUMIT MANAGER INTERIMAR MAXIM PE 6 LUNI .DUPA 6 LUNI..TREBUIE CONCURSC,,DAR DACA POLITICA LOCALA SI PRIMARUL CASTIGA ALEGERILE STA SI EL MANAGER,DACA NU..PLEACA SI ASTA CA SI ACTUALA DIRECTOARE.Acesta A PLECAT DE LA TARGU NEAMT CA S-A CERTAT CU ACTUALA DIRECTOARE !!A PLECAT DE LA TARGU NEAMT IMPREUNA CU SOTIA SA DR RADIOLOG SCUFUNDANDU-SE DE BUNA VOIE INTR-O GAURA PROFESIONALA PERSONALA DE NEIMAGINAT PENTRU UN OM JUDECAT LA MINTE,….ASA..DE AMORU ARTEI SI DIN AMBITIE DE DOI BANI.Situatia nu se va schimba deloc in bine cu atatea schimbari de directori,unu mai timorat decat celalalt pe plan politic si ingrijorat ca bani SI VENITURI nu rezulta din functia de manager in afara de salariu de 2500 lei.!!LA VARA DUPA ALEGERI IAR INCEP LUPTELE PENTRU SCAUNUL GOLIT DE COMPETENTA SI RESPECT DE MANAGER DE SPITAL…SPUN GOL,PENTRU CA DIN ACEST POST NU IES BANI DECAT DACA SE FAC ANGAJARI PE BAZA DE PLICURI!Panarama va continua tot anul si vom mai vedea demisii de directori ,care mai de care va pleca mai dezamagit din acest scaun!tUTUROR LI SE PARE CA SPITALUL S E POATE DEVALIZA CA SI PRIMARIA..UNII NAIVI CRED ASTA….ALTII MAI CU CAPUL PE UMERI SE RETRAG, ALTI CA NU AU UNDE SA SE DUCA CA NU SUNT BUNI DE NIMIC ACCEPTA ORICE POST PENTRU CA NU AU SLUJBA.S-A AJUNS CA PE VREMEA FANARIOTILOR CU POSTUL ASTA DE DIRECTOR DE SPITAL ,SCOS LA VANZARE DE POLITRUCII TARGULUI.DE LA SPITAL LE VA VENI SFARSITUL POLITIC LA ALEGERI ,ACTUALULUI PRIMAR SI ECHIPEI SALE.PREA GAFEAZA!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *