Diriginții, țapii ispășitori pentru bătăile din școli

Foto: Libertatea.ro
Foto: Libertatea.ro

După ce am avut mai multe cazuri (mediatizate, că acelea nemediatizate sunt mult mai multe) de bătăi în incinta unităților școlare, la nivelul Inspectoratului Școlar Neamț au fost identificați primii vinovați: diriginții.

Identificarea s-a făcut în mod specific românesc, într-o ședință a șefilor din inspectorat, cu șefii din școli, adică directorii, mare majoritate dintre ei interimari, numiți cu largul concurs al inspectoratului. Concluzia ar fi că ”activitatea educativă la nivelul școlilor este deficitară”! Și primii vinovați ar fi diriginții, pentru că nu ar fi avut grijă să se instruiască în conformitate cu noile direcții ale statului capitalist multilateral dezvoltat, promotor al noilor tendințe educaționale ale corectitudinii politice, în care, indiferent ce face elevul, profesorul răspunde. Așa că dl. general Stan a găsit oportunitatea unor noi cursuri: „Vrem să accesăm un program al Casei Corpului Didactic, prin care diriginții să beneficieze, gratuit, de cursuri de formare. Ne gândim și la o linie de finanțare pentru accesarea unui proiect prin care profesorii diriginți, dar și cei care se gâdesc să devină diriginți, să fie formați. Un astfel de curs de formare a mai fost făcut în 2006, însă de atunci au intrat atâtea generații de profesori în sistem, care nu au mai fost pregătiți în acest sens”.

Pe aceeași idee, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț va elabora chestionare pentru identificarea cauzelor care duc la un comportament neadecvat în școli. În perioada imediat următoare, inspectorii au precizat că vor pune la punct agenda inspecțiilor tematice pentru monitorizarea activității profesorilor diriginți.

În urma acestor controale, se va găsi rapid o firmă să mai pună camere de supraveghere în școli, în jurul școlilor și, probabil, în jurul caselor diriginților, pentru a știi exact cu ce se ocupă în fiecare minut. Se va avea mare grijă ca nu cumva să se pună camere pe lângă casele inspectorilor sau ale directorilor, din motive de securitate strategică, evident.

Valentin Bălănescu

One comment

 • irina

  februarie 12, 2016 at 9:39 am

  Sa fie oare diriginții vinovați pentru ca unii copii sunt cu probleme grave și trebuie acceptați în sistem, ca nu au cei 7 ani de acasă, ca fumează etnobotanice, ca se bat pe strada cu alți elevi de la alte scoli si comit fapte de natura penala? Poate tot ei sunt de vina când copilul își vede mama batuta de tata.
  Nici un program dedicat dirigintelui nu o sa poată schimba gândirea și mentalitatea unui copil cu lipsuri și nevoi.
  Domnilor inspectori sunteți penibili!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *