Doamnă Arcan, scuze publice sau demisia!

emilia arcanAm citit, cu stupoare, o declarație făcută de președintele Consiliului Județean Neamț, gingașa doamnă Emilia Arcan. Nu a atras foarte mult atenția, din motive care țin probabil de modalitatea de comunicare aleasă. Probabil din dorința de a se face mai bine înțeleasă, în lipsa unui vocabular adecvat și exersat, a reușit să dea o declarație nu numai șocantă, dar și total jignitoare, față de niște oameni care au protestat față de presiunile inimaginabile ale unei găști interesate să pună mâna pe Spitalul Județean Neamț.

Niște medici – unul dintre ei dr. Cristinel Păsălău, decorat de președintele României și, dacă asta nu ar fi de ajuns, recunoscut și respectat pentru munca enormă pe care, împreună cu colegii săi, o face zi de zi la Urgențe -, niște medici spuneam, și niște asistenți au îndrăznit să gândească altfel decât cuplul gașca Arcan-DVC și cei care le transmit directivele. Pentru asta, pentru că au alte idei, proprii, respectivii au fost categorisiți cu apelativul de ”SLUGI”! Dincolo de prostia electorală, de modul cum este și cum poate fi recepționată o asemenea declarație, trebuie remarcată lipsa de bun simț. Nu mai vorbim de educație. Evident, mai poate fi și o stare de nervozitate, care ar putea fi scuzabilă, determinată de multele probleme de la partid, din instituția județeană sau instituții de prin alte județe.

Indiferent de context, de ce știe sau ce crede că știe doamna Arcan, după asemenea declarație, ori iese în public și-și cere scuze, ori își dă demisia! Altfel, poate rămâne într-un post de unde va fi privită ca o intrusă. Dacă nu se va întâmpla nici unul dintre cele două lucruri, în ciuda unei colaborări decente până acum, ne vedem nevoiți, din respect pentru cei jigniți, să ne solidarizăm cu ”slugile” și să considerăm că prezența domniei sale în politică este un nefericit incident și o regretabilă eroare.

Valentin Bălănescu

5 COMENTARII

  1. Chiar daca ar trebui sa tin partea unei femei, gasesc josnica exprimarea unei asemenea persoane. Vorbeste despre slugi din prisma propriei experiente de partid. Ce vreti de la o individa care are un trecut profesional si moral de joasa speta. Sper sa nu fiti “convinsi” sa abandonati presiunea. Demonstrati forta presei de calitate printr-o presiune constanta asupra celor care ne considera pe toti niste esclavi.

  2. Aceasta doamna este intr-o oarecare masura si produsul presei locale. Parca acum cateva luni era ovationata pentru circul pe care il facea pe la centrele sociale din judet. Acelasi lucru l-a incercat si spitalul judetean dar aici oamenii sunt mai uniti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.