Doamnă Emilia Arcan, scuzele sunt acceptate!

pietricica turism

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Emilia Arcan, și-a cerut, într-un fel, scuze de la medicii și cadrele medicale pe care i-a numit „slugarnici” în timpul unei emisiuni tv. Pentru că Mesagerul de Neamț i-a cerut fie scuzele publice față de cadrele medicale, fie demisia din funcția pe care o ocupă, doamna președinte a retractat astăzi, 25 februarie, vorbele de la începutul acestei luni, dar, pentru că a studiat „vocabularul” limbii române, a dat de înțeles că respectivul cuvânt nu înseamnă neapărat o jignire adusă la adresa cuiva.

emilia arcan presedinte„Este adevărat că mi s-a solicitat demisia de un anumit trust de presă, pentru că am folosit o sintagmă mai puțin sau mai mult plăcută în opinia cetățenilor. Eu, dacă, prin intermediul dumneavoastră, pot să retractez, să-mi cer scuze din partea celor pe care i-am jignit. Este adevărat că am folosit o sintagmă, dar, m-am uitat în vocabularul (sic!) limbii române și am constatat că nu este atât de grav să spui că cineva este slugarnic, slugă sau… Nu! Este o persoană care slujește pe cineva. Și mi-am pus întrebarea de oare nu au ieșit toți salariații în curtea spitalului să facă grevă pentru că se intenționează a se schimba managerul general”, a spus Emilia Arcan în conferința de după ședința de Consiliu Județean.

În aceeași conferință de presă, doamna președinte a explicat și în ce condiții va demisiona: „Și am s-o spun pe mai departe că nu voi accepta și nu voi tolera toate aceste nereguli, care s-au perpetuat și se perpetuează mai departe. Las cetățenii din județul Neamț să analizeze dacă li se pare, nu 74 de miliarde, nu 43 cât au spus colegii noștri de la alte partide politice, ci, făcând analize pertinente, pe cifre exacte, cu document ieșit din contabilitatea Direcției de buget finanțe, s-a constatat că suma totală necheltuită de Spitalul Județean este de 101 miliarde. Și dacă cetățenii din județul Neamț consideră că avem toate investițiile făcute la Spitalul Județean, că nu mai avem nevoie de aceste sume, eu mâine sau în cel mai scurt timp, într-o săptămână, îmi dau demisia și din funcția de președintă a Consiliului Județean și din funcția de consilier județean și din funcția de membru de partid. Nu voi pune batista pe țambal să acopăr nereguli făcute de alții!”.

Pentru că noi am căutat explicația cuvântului „slugarnic” în Dicționarul Explicativ al Limbii Române, varianta on-line, ce-i drept, și pentru că ”cetățenii județului Neamț” trebuie să tragă singuri concluziile, inclusiv cei care au protestat la Spitalul Județean Neamț pentru a-și susține managerul, până la noi concluzii, doamnă Emilia Arcan, scuzele sunt acceptate. În aceeași măsură în care au fost adresate.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.