Doi foști directori se bat pentru șefia spitalului Târgu-Neamț

pietricica turism

DSCN2269Șefia spitalului Sf. Dimitrie din Târgu-Neamț pare să fie un fel de funcție de care fuge toată lumea, dar în același timp face cu ochiul celor care știu despre ce este vorba. În condițiile în care se vorbește foarte mult despre o mare influență a politicului în activitatea spitalului, care are o mare miză electorală,  doi medici și-au depus  candidatura pentru funcția de manager . Este vorba despre dr. Tudorel Axinia și dr. Florin Apostoae, ambii, foști șefi ai instituției.

Cei doi și-au s-au înscris la concurs pe ultima sută de metri, iar în cazul dr. Tudorel Axinia, actualul șef al Secției de Medicină Internă, acesta și-a depus-o chiar , astăzi, cu câteva minute înainte de ora 15.00, data limită a depunerii dosarului.

Cei doi vor apărea pe data de 29 februarie în fața unei comisii compusă din dr. Dan Morenciu, președinte al comisiei de concurs și șeful de la DSP Neamț,  dr.Daniela Marcoci  , Vasile Dron, consilier local PSD și  Vintea Emili din cadrul Primăriei Târgu-Neamț, în calitate de secretar.

Dacă  dr. Tudorel Axinia, fostul manager al spitalului în perioada 2009-2012 și actual șef al Secției de Interne, a plecat din funcție în urma victoriei USL din 2012 la primărie, despre dr. Florin Apostoae se poate spune că a venit ca director cu voie de la PSD și a plecat în urma unor divergențe cu primarul Daniel Harpa.

Iată ce spunea primarul Daniel Harpa pe 9 ianuarie 2015: „În urma verificărilor efectuate și a discuțiilor purtate cu personalul de la spital, cu cetățenii, cu membrii Consiliului de Administrație am hotărât că domnul Apostoae ar fi mai bine să-și dea demisia. Astăzi, am primit demisia, urmând să anunțăm și Consiliul de Administrație al spitalului și Direcția de Sănătate Publică , urmând ca în perioada următoare să se organizeze un concurs pentru postul de manager al spitalului. De altfel, eu am fost destul de tranșant și în ultima ședință a Consiliului Local din luna decembrie când i-am pus în vedere domnului Apostoae că iau în calcul demiterea sa. El rămâne în continuare un bun profesionist, nu vreau fac acuzații gratuite, nu știu dacă este vinovat sau nu, dar pentru liniștea noastră și a lui, e mai bine așa.”

Contactat telefonic, dr. Florin Apostoae a adoptat o atitudine specifică, refuzând dialogul. Dr. Tudorel Axinia a declarat că s-a înscris la concurs și la insistențele mai multor cadre medicale, cât și a insistențelor venite din partea pacienților: „Mi-am depus candidatura la funcția de manager și pentru faptul că mulți cetățeni și colegi au insistat. Cunosc bine situația spitalului nostru și a colegilor de aici, le știu păsurile, le știu nemulțumirile și problemele. Experiența și profesionalismul meu le voi pune în slujba spitalului și medicilor, așa cum am făcut și pe timpul mandatului meu de manager”.

Consilierul PSD Vasile Dron, membru CA la spital a declarat: „Ne bucură că avem doi concurenți la funcția de manager. Amândoi sunt doctori în științe și le doresc mult succes”.

DSCN5447Nu aceleași cuvinte de bine a transmis consilierul PNL Maria Vrînceanu: „Am rămas stupefiată când am auzit că domnul dr. Apostoae Florin s-a înscris la concurs. La modul cum a plecat din funcție, nu mă așteptam să nu aibă un asemenea tupeu și să-și mai dorească aceeași funcție, numai dacă ne amintim cum și-a dat demisia și cine i-a cerut-o și din ce motive. Dacă, despre domnul dr. Tudorel Axinia pot spune că a dovedit profesionalismul de manager al spitalului , nu același lucru pot spune și despre dr. Apostoae. Nu-i contest calitatea de medic, dar cea de manager lasă de dorit”.

C.Z.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. DOCTORU AXINIA ERA SINGURUL DOCTOR IN STIINTE MEDICALE DIN DIN SECOLUL 20.ADICA DE LA 1900 SI PANA IN 2000 NU A MAI EXISTAT IN SPITAL LA TG NEAMT UN MEDEIC CU DOCTORAT IN STINTE MEDICALE.ACUM DUPA 2000 SUNT VRE-O 3-4 DAR TOT AXINIA E CEL MAI CEL…..BAFTA SI SUCCES DOCTORULUI AXINIA ! E DIN GENERATIA CARE STIE CARTE ….GENERATIA DE AUR A MEDICINEI ROMANESTI….BAFTA SI MA BUCUR CA S-A INSCRIS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.