Parcarea de la Pângărați mută munții din loc și dă idei de regionalizare

DOCHIAUna dintre problemele stringente ale conducerii Consiliului Județean (CJ) Neamț este amenajarea parcării de la Pângărați, locul de unde pot fi observate lebedele care populează lacul. . Tot nemțeanul se va destinde când are probleme în parcare, cu ochii la lebede și la rațe, uitate pe nedrept de șefii de la județ și care se pregătesc deja, cu ajutorul unor ONG-uri, să facă o plângere pentru discriminare.

Un comunicat de presă emis de legislativul nemțean ne-a dezvăluit și soluția revoluționară prin care se va realiza parcarea care a devenit un fel de carte de vizită a activității județene: „Ultimul popas al autorităților a fost în parcarea de la Pângărați, care va fi modernizată în 2016, cu fonduri de la bugetul județului. Pentru a se putea materializa acest proiect, legislativul județean va merge pe o colaborare cu Administrația Parcului Național Ceahlău, care își va lărgi limitele, incluzând parcarea de la Pângărați”.

Să recapitulăm: pentru o parcare, Administrația Parcului național Ceahlău își va lărgi limitele, ca un elastic administrativ, aflat la bunul plac al șefilor de la județ. Conform site-ului distanta.ro, sunt 46 de kilometri de parcurs cu mașina de la Pângărați la Durău, deci cam cu atat se va ajunge cu ”limitele”.

lebedePentru că tot ne aflăm la concursul de idei năstrușnice, propunem celor de la CJ Neamț să faciliteze o lărgire a limitelor până la Piatra Neamț, că mai sunt doar 16 km de acoperit. În acel moment și-ar găsi rezolvarea și problemele de care se plângea Dragoș Chitic pe 14 ianuarie, când spunea că trebuie să se găsească soluții pentru a transforma pârtia de schi într-o alternativă rentabilă pentru municipalitate: „Clima s-a schimbat, astfel încât pârtia nu mai este eficientă. Anul trecut, a fost funcțională numai șapte week-end-uri, iar cu un an înainte doar trei. În aceste condiții, suntem pe minus și trebuie să găsim soluții pentru a o putea folosi și în extra sezon. Noi avem o idee, dar pentru asta ne trebuie și un investitor“.

Dacă s-ar realiza lărgirea limitelor până pe Cozla, totul ar deveni extrem de simplu: când e cald la Piatra Neamț, s-ar produce, cu ordin de la județ, sub strica supraveghere a șefilor de deconcentrate, o contracție și pârtia ar ajunge imediat la Durău, unde ar putea fi folosită în lipsa alteia. Evident că și parcarea de la Pângărați se va așeza cuminte lângă, pentru a se putea face față afluenței de turiști. După care, atunci când este nevoie, totul va reveni la normal, doar dacă nu cumva, cineva îi va trezi la realitate pe ”ideologii” din CJ.

 

2 COMENTARII

  1. Ideea modernizarii parcarii de la Pingarati este excelenta datorita conditiilor naturale,fauna,relief,peisaj, si turistice privind traficul intens pe o artera principala ce face legatura intre nordul si vestul tarii.Personal fiind legat de aceasta localitate de bastina, si interese familiare, cred si sunt convins ca investitia poate aduce reale beneficii localitatii si un plus de relaxare numerosilor calatori ce poposesc pe meleagurile noastre.In ceea ce priveste pirtia din Piatra Neamt,ideea investitionala este total neinspirata ceea ce sa vazut in folosirea redusa a acesteia,riscurile la care se expun chiar si cei mai curajosi si cheltuielile inutile cu amenajarile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.